Μπορεί να θεωρείται ως κάτι μεταφυσικό, αλλά ο νόμος του ποδοσφαίρου ήρθε να επιβεβαιωθεί σε ακόμα ένα ματς.  Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει ακόμα ένα τρίποντο στο «σακούλι» του εκτός έδρας, αφού ο Ηρακλής τιμώρησε την επιπολαιότητα και την αστοχία του, αποσπώντας μια σπουδαία ισοπαλία στη μάχη που δίνει για την παραμονή (1-1).

Οι «πράσινοι» ήταν εμφανώς καλύτεροι, πιο απειλητικοί και πιο δημιουργικοί χάνοντας ευκαιρίες για να πετύχουν παραπάνω από ένα γκολ και να εξασφαλίσουν τη νίκη επί του «Γηραιού», αλλά έμειναν μόνο με τον βαθμό εξαιτίας του μοναδικού λάθους στην άμυνά του.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη άνοιξε το σκορ στο 37′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπεργκ, όταν ο Ρούσσος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια μέχρι το 70′ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες με μοιραίο τον Σουηδό σέντερ φορ που βρέθηκε πολλές φορές σε θέση βολής.

Ωστόσο, από τη στιγμή που αποχώρησε το ματς ο Κουτρουμπής λόγω τραυματισμού που αποκόμισε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός έχασε την αμυντική του ισορροπία και τελικά δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 72′ από προσωπική ενέργεια του Λεοζίνιο που οδήγησε στο αυτογκόλ του Τελάντερ.

Πώς έπαιξαν

PAO

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναγκάστηκε τελικά να αφήσει εκτός αποστολής τον Κλωναρίδη, που κρίθηκε ανέτοιμος λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε και δεν τον άφησε να προπονηθεί κανονικά τις προηγούμενες μέρες, με αποτέλεσμα θέση στην επίθεση να πάρει ο Λέτο στο πλευρό του Μπεργκ.

Επιπλέον, ο Κουρμπέλης αγωνίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο ματς ως σέντερ μπακ, έχοντας σήμερα ως παρτενέρ τον Κουτρουμπή.

Από την άλλη μεριά, ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε ναι μεν να διατηρήσει το 4-2-3-1, αλλά χρησιμοποιώντας πιο αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές, καθώς ως αριστερός εξτρέμ αγωνίστηκε ο μπακ, Κούρος και ως αμυντικός χαφ ο Στάμου δίπλα στον Δώνη, με τον Ιντζόγλου να μένει στον πάγκο.

Το ματς
2
Ειδικές συνθήκες διαμορφώθηκαν στο ματς από τα πρώτα λεπτά, καθώς οι δυνατές μονομαχίες σε διεκδικούμενες μπαλιές και το περίσσιο πάθος με το οποίο έμπαιναν στις φάσεις, οδήγησε σε πολλούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών και κατά συνέπεια διακοπές στο παιχνίδι.

Ο πιο σοβαρός ήταν αυτός του Κουτρουμπή στο 6′, όταν συγκρούστηκε με τον Λεοζίνιο και του σκίστηκε το φρύδι, του έγιναν ράμματα, αλλά κατάφερε να συνεχίσει το παιχνίδι, τουλάχιστον για ακόμα μία ώρα., αφού είχε χάσει αρκετό αίμα από το χτύπημα που δέχθηκε.

Ουσιαστική ροή στο ματς υπήρξε από το 20′ και μετά, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει -όπως αναμενόταν- τα ηνία του αγώνα και μάλιστα να χάνει μια πολύ σπουδαία ευκαιρία στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Ο Εμποκού που για ακόμα έναν αγώνα ήταν πολύ θετικός με την παρουσία του στον δημιουργικό τομέα, πάσαρε στον Χουλτ που είχε κάνει κίνηση εξτρέμ στην περιοχή του «Γηραιού», ο Σουηδός όμως εντελώς αμαρκάριστος νικήθηκε από τον Χουάντερσον.

Οι «πράσινοι» είχαν σφίξει τον κλοιό γύρω από την περιοχή του Ηρακλή, προσπαθώντας να απειλήσουν με συνεχόμενες σέντρες από τα άκρα και τελικά ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε στο 37′, έπειτα από λάθος του Ρούσσου. Ο Εμποκού βρήκε με κάθετη πάσα τον Σουηδό, αυτός ανατράπηκε από τον κεντρικό αμυντικό των γηπεδούχων και σωστά ο Καλογερόπουλος υπέδειξε την παράβαση. Ο μόνιμος σκόρερ του Παναθηναϊκού στις τελευταίες αγωνιστικές νίκησε τον Χουάντερσον, παρά την καλή προσπάθεια του τελευταίου, ανοίγοντας το σκορ.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να θέλει να τελειώσει το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ, καθώς δεν κλείστηκε για να κρατήσει το υπέρ του γκολ, πίεσε ακόμα παραπάνω την επιρρεπή στο λάθος άμυνα του Ηρακλή και άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ηρακλής: Χουάντερσον – Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ρούσσος (46′ Ιντζόγλου), Σαραμαντάς (86′ Αγγελόπουλος) – Δώνης, Στάμου – Μοντέιρο (61′ Γροντής), Λεοζίνιο, Κούρος – Περόνε

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Πασάς, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος, Γροντής, Μπαστακός.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος – Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (62′ Τελάντερ), Κουρμπέλης, Χουλτ – Ζέκα, Λουντ (74′ Μολίνς), Βιγιαφάνιες, Εμποκού – Λέτο (65′ Μπουμάλ), Μπεργκ

Στον πάγκο: Στιλ, Μολίνς, Μαρινάκης, Ρέις, Μπουμάλ, Μέστο, Τελάντερ