Ένας σταρ του σερβικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ο Everton Luiz, έφυγε κλαίγοντας από το γήπεδο μετά από ρατσιστική επίθεση εις βάρος του από τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Ο μέσος της Παρτιζάν άκουσε ήχους πιθήκων από την αντίπαλη κερκίδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με Ραντ Βελιγραδίου την Κυριακή.

Οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας μάλιστα πριν το τέλος του ματς σήκωσαν προσβλητικό πανό για τον βραζιλιάνο σταρ.

Ο διαιτητής σταμάτησε το παιχνίδι και το πανό αφαιρέθηκε, ενώ από τα μεγάφωνα ζητήθηκε από τους οπαδούς της Ραντ να σταματήσουν τα προσβλητικά «ηχητικά εφέ», κάτι που όμως δεν συνέβη ποτέ.

Μετά το σφύριγμα της λήξης, ο Luiz σήκωσε το μεσαίο δάκτυλο στους οπαδούς, οι οποίοι εξαγριώθηκαν και απαιτήθηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να μην χειροτερέψουν τα πράγματα.

«Ανέχτηκα ρατσιστικές ύβρεις κατά τη διάρκεια και των 90 λεπτών και ήμουν δυσαρεστημένος από τους γηπεδούχους που το υποστήριζαν αυτό. Όλοι μου επιτίθονταν. Θέλω να το ξεχάσω όλο αυτό όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αγαπώ τη Σερβία και τους ανθρώπους εδώ, γι’ αυτό και έκλεψα. Σας παρακαλώ πείτε ‘όχι’ στον ρατσισμό», δήλωσε ο παίκτης μετά το τέλος του αγώνα.

Για την ιστορία, το ματς έληξε 1-0 υπέρ της Παρτιζάν.

Partizan-Belgrades-goalkeeper-Filip-Klj