Ακόμη και ο ίδιος ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε πως υπάρχει ένας άνθρωπος, που θα ήθελε το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Σεντ Ετιέν να λήξει ισόπαλο. Και αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άλλος από τη μητέρα των αδελφών Πογκμπά. Ο Πολ υποδέχθηκε στο Ολντ Τράφορντ τον Φλορεντίν, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, που έληξε με άνετη νίκη των Βρετανών, με τη δική τους – αδελφική – κόντρα να επισκιάζει την αναμέτρηση. Ένα παιχνίδι της… μοίρας, που μπορεί να συμβαίνει για πρώτη φορά στην οικογένεια Πογκμπά, όμως στο παρελθόν είχαν υπάρξει κι άλλες οικογένειες, που χωρίστηκαν… στα δύο, λόγω της κόντρας αδελφών εντός γηπέδου.

Φάμπιο και Πάολο Καναβάρο

pdssmoikg2 «Συναντήθηκαν» στην Πάρμα την τριετία 1999-2002, όταν όμως το Ένιο Ταρντίνι δε χωρούσε άλλο τον Φάμπιο, τα δύο αδέλφια έγιναν αντίπαλοι. Η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση έγινε σε ένα ματς Πάρμα-Ίντερ τον Δεκέμβριο του 2002 και ακολούθησαν κι άλλες σε Πάρμα-Γιουβέντους και Γιουβέντους-Νάπολι, όταν ο Πάολο ήταν παίκτης των «παρτενοπέι».

Γκάρι και Φιλ Νέβιλ

pdssmoikg3 Για μία δεκαετία τα αδέλφια Νέβιλ πορεύονταν μαζί στο Ολντ Τράφορντ. Το 2005, όμως, ο Φιλ αποχώρησε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετακομίζοντας στο Γκούντισον Πάρκ, για λογαριασμό της Έβερτον. Μάλιστα, το ντεμπούτο του με τα «ζαχαρωτά» στην Πρέμιερ Λιγκ έγινε σε αγώνα απέναντι στους «μπέμπηδες» και στον αδερφό του. Μέχρι ο Γκάρι Νέβιλ να αποσυρθεί, το 2011, τα δύο αδέλφια αναμετρήθηκαν ουκ ολίγες φορές και μάλιστα ως αρχηγοί των ομάδων τους.

Ζερόμ και Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ

pdssmoikg4 Η πρώτη φορά που δύο αδέρφια ήρθαν αντιμέτωπα σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν το 2010, στη Νότιο Αφρική. Ζερόμ Μπόατενγκ με την εθνική Γερμανίας εναντίον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ με την εθνική Γκάνας, στη νίκη των «πάντσερ» με 1-0. Τέσσερα χρόνια μετά, η ιστορία επαναλήφθηκε, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αυτή τη φορά μπορεί το ματς να έληξε ισόπαλο (2-2), όμως στο τέλος της διοργάνωσης, ο Ζερόμ κατέκτησε το τρόπαιο με την εθνική Γερμανίας. Πάντως, οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί και στην Μπουντεσλίγκα, σε ματς Μπάγερν (Ζερόμ) εναντίον Σάλκε (Κέβιν-Πρινς).

Κόλο και Γιάγια Τουρέ

pdssmoikg5 Την τριετία 2010-2013 τα δύο αδέλφια ήταν συμπαίκτες στην Μάντσεστερ Σίτι (ο Κόλο ήταν «πολίτης» από το 2009). Όταν, όμως, ο Κόλο Τουρέ αποχώρησε για την Λίβερπουλ, οι δυο τους έγιναν αντίπαλοι. Ωστόσο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο δε βρέθηκαν πολλές φορές ο ένας εναντίον του άλλου. Μόλις επτά λεπτά σε ένα ματς της Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 2014-15 και για πάνω από 90 λεπτά στον τελικό του Λιγκ Καπ το 2016. Ούτε φέτος, πάντως, που Σίτι και Σέλτικ (ο Κόλο είναι πλέον παίκτης των Σκωτσέζων) συναντήθηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γιάγια Τουρέ αγωνίστηκε κόντρα στον αδερφό του.

Ραφίνια και Τιάγκο Αλκάνταρα

pdssmoikg6 Γιοι του παγκόσμιου πρωταθλητή το 1994 με την εθνική Βραζιλίας, Μαζίνιο (και πρώην προπονητής του Άρη). Γαλουχήθηκαν ποδοσφαιρικά στην «Μασία», όμως το 2013 ο Τιάγκο Αλκάνταρα αποφάσισε να φύγει από την Μπαρτσελόνα και να ακολουθήσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν. Και η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε το 2015 οι δύο ομάδες να αναμετρηθούν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ραφίνια αν και έπαιξε μόλις επτά λεπτά και στις δύο αναμετρήσεις (ο Τιάγκο είχε δύο 90λεπτα) ήταν αυτός που πανηγύρισε την πρόκριση. Πάντως, οι δυο τους δεν αποκλείεται να αναμετρηθούν κάποια στιγμή και σε εθνικό επίπεδο, αφού ο Ραφίνια είναι διεθνής με την Βραζιλία και ο Τιάγκο με την Ισπανία.

Γκράνιτ και Ταουλάντ Τσάκα

pdssmoikg7 Τη διετία 2010-2012 υπήρξαν συμπαίκτες στην Βασιλεία, όμως στη συνέχεια ο Γκράνιτ άνοιξε τα «φτερά» του για την Γκλάντμπαχ και πλέον για την Άρσεναλ. Κι όμως, για πρώτη φορά τα αδέρφια Τσάκα δεν ήρθαν αντιμέτωπα σε συλλογικό επίπεδο, αλλά σε εθνικό. Κι αυτό γιατί ο Γκράνιτ είναι διεθνής με την εθνική Ελβετίας και ο Ταουλάντ με την εθνική Αλβανίας. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο πρόσφατο Euro, με τους δυο τους να γίνονται τα πρώτα αδέλφια, που διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η συνέχεια ήρθε στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έπαιξαν Άρσεναλ και Βασιλεία, με τους Γκράνιτ και Ταουλάντ να αγωνίζονται και στα δύο ματς. Πηγή: gazzetta.gr