Δύο πρώην ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης πρόκειται να αγωνιστούν απόψε για πρώτη φορά κόντρα στην παλιά τους ομάδα και όπως είναι λογικό συγκεντρώνουν τα βλέμματα. Ο Χοσέ Μαρία Καγιεχόν και ο Ραούλ Αλμπιόλ είναι αμφότεροι παίκτες της Νάπολι από το καλοκαίρι του 2013 και η κληρωτίδα τους επεφύλαξε μια όμορφη σύμπτωση, να αντιμετωπίσουν την «βασίλισσα» για τους 16 του Champions League. Και επειδή το ποδόσφαιρο πάντα σκάρωνε όμορφες ιστορίες, η παράδοση λέει πως αρκετά συχνά οι παίκτες που επιστρέφουν ως αντίπαλοι για την βασίλισσα την «πληγώνουν». Ο Καγιεχόν είναι πιο πιθανό να επαναλάβει την… σύμπτωση λόγω της θέσης του και κλήθηκε ήδη να απαντήσει σε σχετική ερώτηση στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, δηλαδή το ενδεχόμενο να σκοράρει κόντρα στους «μερένχες». «Αν πετύχω γκολ κόντρα στην Ρεάλ, δεν θα το πανηγυρίσω. Έχω τεράστιο σεβασμό για τον σύλλογο», απάντησε ο 30χρονος επιθετικός. Τα παραδείγματα του παρελθόντος είναι αρκετά, με πιο χαρακτηριστικό και πρόσφατο αυτό του Άλβαρο Μοράτα με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Μοράτα

Ο τελευταίος αποκλεισμός των Μαδριλένων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έφερε την υπογραφή ενός πρώην. Τον Μάιο του 2015 η μεγάλη κύρια του ιταλικού ποδοσφαίρου πήρε το εισιτήριο του τελικού κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Ανσελότι με πρωταγωνιστή τον Άλβαρο Μορατα ο οποίος σημείωσε γκολ και στις 2 αναμετρήσεις. Θυμηθείτε εδώ το γκολ που πέτυχε ο Μοράτα στο Μπερναμπέου:

Μοριέντες

Αν ψάχνεις παίκτες που έχουν σκοράρει ενάντια στους «μπλάνκος», το μυαλό των περισσότερων φιλάθλων πηγαίνει σε ένα όνομα: Φερνάντο Μοριέντες. Την σεζόν 2003-04 στην προημιτελική φάση του θεσμού, ο Ισπανός, που αγωνιζόταν με μορφή δανεισμού στην Μονακό, θα έρθει αντιμέτωπος με την Ρεάλ και θα… πάρει το αίμα του πίσω αφού οι «Μονεγάσκοι» χάρις τα εκτός έδρας γκολ πήραν την πρόκριση. Ο Μοριέντες πέτυχε γκολ στο «Μπερναμπέου» αλλά και στην ρεβάνς στο« Σταντ ντε Λούις » και απέκλεισε τους Μαδριλένου, φτάνοντας εκείνη την χρονιά μέχρι και τον μεγάλο τελικό. Την λίστα με τους πρώην παίκτες που μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα να σκοράρουν σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι συμπληρώνουν οι Χούντελααρ (Σάλκε), Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου), Σνάιντερ Γαλατά) και Ζούλιο Σέζαρ (Ολυμπιακός).

Ο Ετό και οι άλλοι

Στην πρόσφατη ιστορία των «μπλάνκος» υπήρξαν και παίκτες που αποχωρώντας από την βασίλισσα κυριεύονταν από ένα είδος φόβου, κάθε φορά που θα έρχονταν αντιμέτωποι με την Ρεάλ. Αλλά αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος κοίταξε πραγματικά στα μάτια την πρώην του ομάδα (ήταν στην ακαδημία της Ρεάλ αλλά δεν αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα) αυτός είναι δίχως αμφιβολία ο Σαμουέλ Ετό. Ο Αφρικανός πριν αγωνιστεί στην μισητή αντίπαλο Μπαρτσελόνα κατάφερε να σκοράρει και με την φανέλα της Μαγιόρκα στο ισπανικό πρωτάθλημα την σεζόν 2003-4. Για να πληγώσει ξανά την ομάδα των εφηβικών του χρόνων με την φανέλα των «μπλαουγκράνα» την πενταετία που βρέθηκε στην Βαρκελώνη, μετρώντας συνολικά 10 γκολ κόντρα στην Ρεάλ. Όλα αυτά, ενώ οι Ενρίκε, Σολντάδο, Ζαμοράνο, Σούστερ, Παρέχο έχουν σκοράρει επίσης ενάντια στην Ρεάλ για τισ υπόλοιπες διοργανώσεις. Δείτε εδώ τη σχετική κάρτα από τη « Marca»… pic Πηγή: sport-fm.gr