«Σε σχέση με την προηγούμενη θέση μου στη γενική γραμματεία καταπολέμησης της Διαφθορά, το νέο πόστο που έχω αναλάβει είναι διαφορετικό, αλλά και με κάποιες ομοιότητες. Γενικά όμως, δεν υπάρχει εύκολο κυβερνητικό πόστο σε αυτές τις δύσκολες εποχές», είπε ο κ Βασιλειάδης και πρόσθεσε: «Είχα ασχοληθεί και με την προηγούμενε ιδιότητά μου με θέματα οργάνωσης της ποδοσφαιρικής διοίκησης, σε κάθε περίπτωση όμως, πρόθεση του Πρωθυπουργού ήταν να φέρει σε υψηλότερα κυβερνητικά πόστα ανθρώπους από την νέα πολιτική γενιά και τον ευχαριστώ».

Για το παράνομο στοίχημα είπε: «Καταφέραμε να μπει μια σημαντικό φραγή στον παράνομο στοιχηματισμό και να αναπτύξουμε συστήματα σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας και τις αστυνομικές αρχές αρμόδιες για το ηλεκτρονικό έγκλημα που μπορούν να μας δώσουν κάποια όπλα. Το επόμενο διάστημα νομίζω ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες σημαντικές. Είμαστε όμως ακόμη στην αρχή, αφού οι διακινητές μαύρου χρήματος είναι πάντα κάποια βήματα μπροστά. Ήταν ένα αντικείμενο με το οποίο δεν είχε ασχοληθεί η ελληνική κυβέρνηση. Το ζήτημα του παράνομου στοιχήματος δε είναι μόνο ελληνικό ζήτημα, αλλά απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Όσο για τα διαδραματιζόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου, είπε: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος της εξάρτησης που ξεκινά από τις μικρές κατηγορίες, γιατί διαφορετικά θα συνεχίζουμε να βλέπουμε στο ίδιο έργο θεατές. Σε πάρα πολλά πράγματα έχουμε πιάσει τον πάτο του βαρελιού. Έτσι πιστεύω ότι μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε πλέον τα πράγματα. Χωρίς μεγάλες δηλώσεις θέλω να πω ότι θα δώσουμε όλες τις μάχες, δεν κερδίζονται όλες, όμως πρέπει να τς δώσουμε με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια. Αυτά που βλέπω εγώ να γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι διαφορετικό απ΄ αυτά που βλέπουν όλοι».

Και πρόσθεσε: «Το επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με FIFA και UEFA και τις ελληνικές ομάδες θα κάνουμε τις απαραίτητες προτάσεις που θα διασφαλίζουν την διεξαγωγή του πρωταθλήματος με ισότητα και ισονομία. Τα πράγματα στην ΕΠΟ έχουν γίνει σαφώς καλύτερα με την ΠΔΕ. Θα πρέπει να βελτιωθεί και το ποδοσφαιρικό θέαμα. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να κάνουμε το προϊόν πιο ελκυστικό και ικανό να παράξει χρήματα, αρκεί να υπάρχει θέληση και από τις ομάδες και να καταλάβουν ότι η περίοδος που η Πολιτεία έκανε τα στραβά μάτια υπέρ του ενός ή του άλλου έχει τελειώσει. Στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι ήταν ένας φαύλος κύκλος και μία προσπάθεια απλά αλλαγής ισχύος. Θα κριθούν όλοι. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν καλές προθέσεις και απ’ αυτούς που φωνάζουνε και από όλους».

Για τη βία τόνισε: «Πρέπει να φτιάξουμε το νομικό πλαίσιο για να επιβάλλονται οι ποινές που πρέπει στους υπαίτιους. Δεν ξέρω αν υποκινούνται από τις ομάδες, αλλά η ανομία που εισχωρεί πολλές φορές σε συνδέσμους ομάδων είναι και θέμα κοινωνικό, μην ξεχνάτε ότι βιώνουμε μια μεγάλη οικονομική κρίση. Είναι μια άρρωστη κατάσταση. Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να γίνονται επεισόδια ακόμη και στο βόλεϊ γυναικών, τι να πω;».

Για τη λίστα Μπόργιανς με την οποία είχε ασχοληθεί με την προηγούμενη ιδιότητά του στην κυβέρνηση, επεσήμανε: «δεν πρέπει να συζητάμε για ονόματα που υπάρχουν μέσα, καθώς είναι άκαιρο, μπορεί να υπάρχουν συνωνυμίες, δεν ξέρουμε το λόγο. Δεν υπάρχει κάποιος από την πολιτική ηγεσία που να γνωρίζει ποιοι είναι μέσα στη λίστα. Θα ήθελα να σταματήσει η κουβέντα για τις λίστες γιατί είναι σε εξέλιξη η έρευνα και η οποιαδήποτε κουβέντα είναι πολύ προβληματική».