Εντολή προς τον Βλάση Τσάκα από τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ με την οποία του ζητεί να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τελειώσει το θέμα της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» στον τρόπο με τον οποίο ο Σουλτάν θα καταβάλει τα 20 εκατ. ευρώ ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

Η σημαντικότερη διαφωνία που εντοπίστηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αφορά αυτό ακριβώς το σημείο. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ζήτησε την άμεση καταβολή 15 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, θεωρώντας πως έτσι εξασφαλίζει το γεγονός πως τα χρήματα θα καταλήξουν στα ταμεία του Παναθηναϊκού.

Ο πρίγκιπας αναμένεται να προτείνει στον Γιάννη Βαρδινογιάννη να καταθέσει τα 20 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό ξένης τράπεζας με τη δέσμευση να είναι διαθέσιμα τα χρήματα για την ΠΑΕ μόλις μεταβιβαστούν οι μετοχές.

Η αρχική πρόταση από την πλευρά του Σαουδάραβα ήταν να ακυρωθεί η ΓΣ της 4ης Νοεμβρίου, ζητώντας παράλληλα, από τον «Τζίγκερ» να καταθέσει τις μετοχές του σε τράπεζα, με τον πρίγκιπα να καταβάλει 20 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια -ως μεγαλομέτοχος- να πάει σε γενική συνέλευση και από εκεί σε ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Πηγή: sportfm.gr