Το απίστευτο ρεκόρ που σημειώθηκε στο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με τη Λέγκια Βαρσοβίας το οποίο έληξε με το μυθικό σκορ 8-4 έκλεψε την παράσταση στα σημερινά παιχνίδια για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, ενώ την πρόκρισή τους στη φάση των 16 εξασφάλισαν Μονακό, Λεβερκούζεν, Λέστερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους.

Στον 5ο όμιλο, Μονακό και Τότεναμ χάρισαν θέαμα μόνο για… πέντε λεπτά: στο 48′ ο Σιντιμπέ έβαλε μπροστά τους Μονεγάσκους, ο Κέιν στο 52′ ισοφάρισε από τη βούλα σε 1-1, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λεμάρ έκανε το 2-1 για τη Μονακό, ένα σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος και στέλνει μαθηματικά στην επόμενη φάση (και μάλιστα ως πρώτη) τη γαλλική ομάδα. Νωρίτερα, ΤΣΣΚΑ και Λεβερκούζεν έμεναν στο 1-1 στη Μόσχα, με τους Ρώσους να ισοφαρίζουν με πέναλτι του Νάτσο στο 75′ το γκολ του Φόλαντ από το 16′ και να παραμένουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης, ενώ τους Γερμανούς να εξασφαλίζουν (χάρη στην ήττα της Τότεναμ) τη δεύτερη θέση.

Στον 6ο όμιλο, απίθανα πράγματα έγιναν στο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με τη Λέγκια Βαρσοβίας – χαρακτηριστικό είναι ότι στο 32′ είχαν ήδη μπει… επτά γκολ (5-2!), κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του Champions League. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 8-4 για τους Γερμανούς, με τον Μάρκο Ρόις να πετυχαίνει χατ τρικ στην επιστροφή του στα γήπεδα μετά από τον σοβαρό περσινό τραυματισμό του. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που σε αγώνα Champions League μπαίνουν 12 γκολ! Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε πολύτιμο διπλό με σκορ 2-1 στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (στην επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο ως αντιπάλου της ομάδας όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά). Παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 64′ και ήταν ήδη πίσω στο σκορ από το 29′, με το γκολ του Βαράν, η Σπόρτινγκ ισοφάρισε στο 80′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντριέν Σίλβα, όμως η Ρεάλ πήρε τη νίκη με πανέμορφο γκολ του Μπενζεμά στο 87′. Με τη νίκη αυτή, η Ρεάλ εξασφάλισε την πρόκρισή της στους 16 της διοργάνωσης, και αν νικήσει την Ντόρτμουντ στην τελευταία αγωνιστική θα κατακτήσει και την πρώτη θέση του ομίλου.

Στον 7ο όμιλο, η Λέστερ «κλείδωσε» την πρωτιά και την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης με τη νίκη της με 2-1 επί της Κλαμπ Μπριζ (σκόρερ οι Οκαζάκι και Μαχρέζ, για τους Βέλγους μείωσε ο Ισκιέρδο), ενώ στην Κοπεγχάγη η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Πόρτο και οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν στην τελευταία αγωνιστική τη δεύτερη θέση.

Στον 8ο όμιλο, στο ντέρμπι της ημέρας, η Σεβίλλη προηγήθηκε της Γιουβέντους στο 9′ με τον Παρέχα, όμως η αποβολή του Βάσκεθ στο 36′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα της στοίχισε, με τη Γιουβέντους να ισοφαρίζει στην εκπνοή του ημιχρόνου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρκίζιο. Οι Σεβιγιάνοι άντεξαν με παίκτη λιγότερο ως το 84′, όταν ο Μπονούτσι έκανε το 2-1, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μάντζουκιτς ολοκλήρωσε την ανατροπή για τη Γιούβε και της έδωσε το «πάνω χέρι» για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Την ίδια ώρα στο Ζάγκρεμπ, η Λιόν επικράτησε έστω και δύσκολα της Ντιναμό με 1-0 (σκόρερ ο Λακαζέτ στο 72′) και παρέμεινε στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, την οποία θα πάρει αν στην τελευταία αγωνιστική κερδίσει τη Σεβίλλη με διαφορά δύο ή περισσότερων τερμάτων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

5ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Λεβερκούζεν 1-1
Μονακό – Τότεναμ 2-1

6ος όμιλος

Ντόρτμουντ – Λέγκια Βαρσοβίας 8-4
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

7ος όμιλος

Λέστερ – Κλαμπ Μπριζ 2-1
Κοπεγχάγη – Πόρτο 0-0

8ος όμιλος

Σεβίλλη – Γιουβέντους 1-3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λιόν 0-1

 

Οι βαθμολογίες:

5ος όμιλος

Μονακό 11
Λεβερκούζεν 7
Τότεναμ 4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3

6ος όμιλος

Ντόρτμουντ 13
Ρεάλ Μαδρίτης 11
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3
Λέγκια Βαρσοβίας 1

7ος όμιλος

Λέστερ 13
Πόρτο 8
Κοπεγχάγη 6
Κλαμπ Μπριζ 0

8ος όμιλος

Γιουβέντους 11
Σεβίλλη 10
Λιόν 7
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0