Ο Ολυμπιακός είχε ετοιμάσει τα πράγματα του για να μετακομίσει, αλλά τελικά θα μείνει στο παλιό «σπίτι» του, το ΣΕΦ, αφού θα πρέπει να περιμένει να αδειάσει το Ελληνικό. Οι σχέσεις του Ολυμπιακού με το ΣΕΦ ήταν τεταμένες και διαταράχθηκαν περισσότερο μετά τα όσα συνέβησαν στους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Η αυτοψία στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων μια εβδομάδα μετά το δεύτερο τελικό και η έκθεση της διοίκησης του ΣΕΦ άναψε το φυτίλι και η φωτιά άρπαξε στον τέταρτο τελικό. Οι «ερυθρόλευκοι» ενοχλήθηκαν από τη στάση της διοίκησης του κλειστού που τους φιλοξενεί την τελευταία εικοσαετία και της ΓΓΑ, στην οποία ανήκει το γήπεδο. Για αυτό και αποφάσισαν να αναζητήσουν αλλού στέγη.

Το Ελληνικό έμοιαζε εξαιρετική επιλογή, αν δεν… υπήρχε η ΑΕΚ. Η Ένωση μπλόκαρε την μετακόμιση των Πειραιωτών για να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά το γήπεδο κερδίζοντας την αναβολής της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων κατά των «Ολυμπιακών Ακινήτων» για τις 22 Σεπτεμβρίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν από τα τέλη Ιούλη να ξεκινήσουν τις εργασίες ανάπλασης του Ελληνικού ούτως ώστε να είναι έτοιμο το γήπεδο (κερκίδες, αποδυτήρια, περιβάλλοντες χώροι) στις αρχές Οκτώβρη. Τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» είχαν ταχθεί στο πλευρό του Ολυμπιακού, αφού η συμφωνία μαζί του θα ήταν πολύ πιο προσοδοφόρα σε σχέση με αυτή που είχε συνάψει η ΑΕΚ.

Το Ειρηνοδικείο ανέβαλε όμως την υπόθεση για τις 22/9 και η Ένωση είναι ανυποχώρητη, καθώς για να παραχωρήσει στον Ολυμπιακό το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης θέλει να πάρει ανταλλάγματα σε παίκτες ή χρήματα. Ο Ολυμπιακός είναι όμως, κάθετα αντίθετος σε αυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να περιμένουν την απόφαση του Ειρηνοδικείου, αλλά αυτή η κίνηση περιέχει αρκετό ρίσκο, αφού κανείς δεν ξέρει αν η ΑΕΚ κερδίσει την υπόθεση ή έστω πάρει νέα αναβολή.

Από τη στιγμή λοιπόν, που η προοπτική της μετακόμισης στο Ελληνικό οδηγείται σε αδιέξοδο, ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να επιστρέψει στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες ελπίζουν να είναι προσωρινή αυτή η λύση και να μπορούν σύντομα είτε να μετακομίσουν στο δικό τους ιδιόκτητο γήπεδο, είτε να μεταφερθούν στο Ελληνικό χωρίς όμως συγκάτοικο.

Πηγή: gazzeta.gr