Μόνος του «καθάρισε» τον Αστέρα ο Τουράμ. Ο βραζιλιάνος φορ με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εντός έδρας νίκη της Κέρκυρας κόντρα στον Αστέρα με σκορ 2-0. Οι «Φαίακες» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ο 25χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα (28’) διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι Αρκάδες βελτίωσαν αρκετά την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Έτσι, η Κέρκυρα έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Ελευθερόπουλου έμεινε στους 3.

Το ματς

Πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Τόσο η Κέρκυρα, όσο ο Αστέρας δεν φοβήθηκαν κι έψαξαν από νωρίς το γκολ, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειχναν να είναι πιο κοντά. Μια-δυο και με την τρίτη του τελική προσπάθεια ο Τουράμ άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, που έφερε από τα πρώτα λεπτά το ματς στα δικά της μέτρα. Οι Αρκάδες, όπως ήταν φυσικό, έψαξαν την ισοφάριση όμως είδαν το έργο τους να γίνεται βουνό, αφού η άμυνά τους αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Μπορεί αρχικά να την γλίτωσαν, όταν η σέντρα του Ζορμπά κατέληξε στο δοκάρι, όμως στη συνέχεια ο Τουράμ που ήταν «on fire» δεν τους την χάρισε κι έγραψε το 2-0 λίγο πριν το μισάωρο (29’). Από εκεί και πέρα οι «Φαίακες» έριξαν το βάρος στα μετόπισθεν και παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων με τους Φερνάντες και Χαμντανί δεν ζορίστηκαν ιδιαίτερα και πήγαν με καθαρό προβάδισμα στα αποδυτήρια. Με στόχο να κάνει διαχείριση του σκορ επέστρεψε η Κέρκυρα στα αποδυτήρια για το δεύτερο 45λεπτο. Οι Φαίακες είχαν για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και δεν απειλήθηκαν από τις αντεπιθέσεις των παικτών του Αστέρα, που δεν μπορούσαν να ενοχλήσουν με εξαίρεση δύο σουτ από τους Φερνάντες και Νίκιτς. Σταδιακά, οι παίκτες του Ελευθερόπουλου πήραν τον έλεγχο του κέντρου, όμως αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους προς την περιοχή του Κουτζαβασίλη. Το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του με το πέρασμα των λεπτών, αφού η ομάδα του Γρηγορίου ροκάνιζε ιδανικά τον χρόνο, ενώ οι Αρκάδες είχαν ξεμείνει από κουράγια και δυνάμεις. Στο φινάλε ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να φτάσει στο 3-0, όμως ο Τουράμ έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το χατ-τρικ.

Οι συνθέσεις

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ανδρεόπουλος (70’ Ναζίμ), Σιόντης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Τουράμ, Κοντός, Σπίνουλας, Ζορμπάς (65’ Ντουαλά), Επστάιν, Νίκιτς Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ντιόγκο, Γρομητσάρης, Αρναρέλης, Παμλίδης Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοσίτσκι, Σέφι (14’ Μάσα), Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης, Φερνάντες, Τσουκαλάς,Γιαννούλης, Καλτσάς (60’ Στανισάβλιετς), Μπέρτος, Χαμντανί (60’ Δημούτσος), Ιγκόρ Στον πάγκο: Ντοναρούμα, Συρεγγέλας, Μακροστέργιος, Κυριακόπουλος Διαιτητής: Α.Φωτιάδης Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κέρκυρας Πηγή: sport-fm.gr