Με τις ευχές όλων των Ελλήνων να γυρίσουν με ένα μετάλλιο στις αποσκευές τους, οι πρωταθλητές ιστιοπλοΐας στην κλάση 470 Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για το Ρίο σήμερα το απόγευμα.

Άλλωστε, στην Ολυμπιακή Μαρίνα «Marina da Gloria» βρίσκεται ήδη, η «Ιφιγένεια» το ολοκαίνουργιο σκάφος, με το οποίο θα αγωνιστούν κατά την διάρκεια των αγώνων.

kagialh2

Το δυνατό δίδυμο, προσηλωμένο στο στόχο του, ακολούθησε, μαζί με τον προπονητή τους Μάκη Ωρολογά, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ένα επίπονο πρόγραμμα προπόνησης, ταξιδεύοντας 5 φορές έως τώρα στη Βραζιλία για να εγκλιματιστεί στις συνθήκες αγώνα που θα επικρατούν εκεί.

Παράλληλα συμμετείχαν σε πλήθος διεθνών αγώνων – ανάμεσα τους και το Princess Sofia στην Πάλμα, όπου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο- έτσι ώστε να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση ενόψει του Ρίο.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, στην πρώτη τους παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσαν «πανέτοιμοι να δώσουν το 100% των δυνάμεων τους, ώστε να καταφέρουν το καλύτερο για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες»

Μέγας Χορηγός της ομάδας «Μάντης – Καγιαλής» είναι το LascarisFoundation, χορηγοί οι ‎StarΒulk και ‎SiriosShipmanagement και υποστηρικτές της προσπάθειάς τους είναι οι‎ Gul, ‎Yamaha, ‎AlphaRopes, BIOTHERM, ‎HolmesPlace, VMGFactory, ‎SaltyBag, NikosAlevromytis / AleNPhotography και οι Ναυτικοί Όμιλοι ‎ΙΟΠ και ‎ΝΟΚΒ.