Η πρόκριση στους ομίλους του Europa League αποτέλεσε ανάσα για τα ταμεία της ΑΕΚ, αλλά η δυσκολία με την οποία επετεύχθη κατέδειξε και την ανάγκη ενίσχυσης, αν θέλει να είναι ανταγωνιστική σε Ελλάδα και Ευρώπη φέτος. Ενδεχόμενος αποκλεισμός θα ισοδυναμούσε με οικονομική καταστροφή και αγωνιστικό τέλμα, αλλά η πρόκριση επιτρέπει στην «Ένωση» να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Τα γκολ του χθεσινού αγώνα

Έσοδα που θα… φύγουν
Η ΑΕΚ από την παρουσία της στους ομίλους του Europa League θα εισπράξει 2-4 εκατ. ευρώ, χρήματα όμως που προορίζονται για να καλυφθούν παλαιότερες υποχρεώσεις (οφειλές σε παίκτες, πιστωτές και εφορία). Οι κιτρινόμαυροι εισπράττουν αυτομάτως 2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 640.000 ευρώ ως μπόνους πρόκρισης και 340.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι, ενώ κάθε νίκη πριμοδοτείται με 140.000 και κάθε ισοπαλία με 70.000 ευρώ. Παράλληλα ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού αυξάνει τα έσοδα από το market pool, τα οποία πλέον θα μοιραστεί μόνο με τον ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση πρόκρισης στους «32» του Europa League, προβλέπεται μπόνους 200.000 ευρώ.

Βάργκας και… άλλος
Η ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης στην ΑΕΚ είναι δεδομένη. Το πρώτο βήμα γι’ αυτή αποτελεί η προσθήκη του Φαμπιάν Βάργκας. Ο Κολομβιανός μέσος έφτασε το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα και σήμερα-αφότου περάσει από ιατρικές εξετάσεις-θα υπογράψει. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ζητήσει την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη, που θα είναι γρήγορος και θα μπορεί να αγωνίζεται στην κορυφή και στα άκρα της επίθεσης. Δεν αποκλείεται η «Ένωση» να περιμένει το Σεπτέμβριο, όταν και θα μπορεί να αποκτήσει μόνο ποδοσφαιριστές που είναι ελεύθεροι από τις 30 Ιουνίου, προκειμένου να πετύχει κάποια καλή συμφωνία. Τα οικονομικά δεδομένα μπορεί να αλλάξουν μόνο αν υπάρξει κάποια αποχώρηση (π.χ. Γκερέιρο).

Επιστρέφει λαβωμένη
Πληγωμένη από τραυματισμούς και τιμωρίες βγαίνει από τη ρεβάνς με τη Ντιναμό η ΑΕΚ. Ο Γρηγόρης Μάκος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα με τη λήξη του αγώνα λόγω της σύρραξης με αντιπάλους παίκτες. Δεδομένου, δε, ότι είχε συμπληρώσει και δύο κίτρινες κάρτες, αναμένεται να τιμωρηθεί με τουλάχιστον δύο αγωνιστικές. Κάρτες συμπλήρωσαν και θα χάσουν την πρεμιέρα οι Καράμπελας, Κάλα και Χοσέ Κάρλος, που θα χάσουν την πρεμιέρα των ομίλων.

Δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί, καθώς αποχώρησαν με προβλήματα οι Αραμπατζής (σκίσιμο στο χείλος), Κωνσταντόπουλος (οσφυαλγία στη μέση), Μανωλάς (ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο) και Γεωργέας (ενοχλήσεις στον δεξιό οπίσθιο μηριαίο). Πάντως το επόμενο επίσημο ματς για την ΑΕΚ είναι στις 10-11 Σεπτεμβρίου-λόγω της διακοπής για τα προκριματικά του Euro 2012-στην Ξάνθη απέναντι στην τοπική ομάδα, συνεπώς υπάρχει χρόνος για αποθεραπεία.

Πηγή: sportfm.gr