Κάθε Ευρωμπάσκετ που «σέβεται» τον εαυτό του πρέπει εκτός από αγωνία, να έχει και λάμψη. Καλή η ευγενής άμιλλα, καλός ο ανταγωνισμός, καλά τα ντέρμπι και η μάχη μέχρι τέλους για ένα μετάλλιο αλλά, όπως και να το κάνουμε, αν δεν υπάρχει θέαμα, βαριόμαστε πιο εύκολα.

Ποιοι μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό; Μα φυσικά οι παίκτες του ΝΒΑ, που με το θέαμα που μπορούν να προσφέρουν κεντρίζουν πάντοτε τα βλέμματα των τηλεθεατών και αυξάνουν το επίπεδο της διοργάνωσης.

Το καλό για μας τους θεατές είναι ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ανοίγει τις πόρτες του την επόμενη εβδομάδα στις 31/08, οι σταρ της άλλης μεριάς του Ατλαντικού που θα παρελάσουν δεν είναι καθόλου λίγοι… Συγκεκριμένα, είναι 34!

Στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου έχει μπει λουκέτο για την ώρα, οι παρακάτω παίκτες όμως είναι έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν στα γήπεδα της Λιθουανίας.

Πρώτη σε συμμετοχές είναι η Ισπανία με έξι και ακουλουθούν Γαλλία και Τουρκία με πέντε. Η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, καθώς ο Κώστας Κουφός που αποτελεί τον «γίγαντα» κάτω από τα καλάθια της Εθνικής, δίνει «άρωμα» NBA σε αυτό το Ευρωμπάσκετ.

Δείτε τους αστέρες του μπάσκετ που θα ξεχωρίσουν:

1ος όμιλος

Ισπανία:
Πρώτη σε αριθμό NBA-ερς βρίσκεται η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να έχει στη διάθεσή του έξι! Πρόκειται για τους Πάου και Μαρκ Γκασόλ (Λέικερς και Γκρίζλις), Χοσέ Καλντερόν (Ράπτορς), Ρούντι Φερνάντεθ (ανήκει στους Ντάλας, μέχρι φέτος αγωνιζόταν στους Μπλέιζερς και από του χρόνου μάλλον στη Ρεάλ Μαδρίτης), Ρίκι Ρούμπιο (Τίμπεργουλβς) και Σερζ Ιμπάκα (Θάντερ).

Τουρκία: Πέντε αστέρια από την άλλη μεριά του Ατλαντικού έχει στο ρόστερ της η γειτονική χώρα: Χέντο Τούρκογλου (Μάτζικ), Ερσάν Ιλιασόβα (από Μπακς στην Εφές μέχρι το πέρας το λοκ άουτ), Σεμίχ Ερντέν (Καβαλίερς), Ομέρ Ασίκ (Μπουλς), Ενές Καντέρ (No 3 ντραφτ Τζαζ).

Λιθουανία: Γιόνας Βαλαντσιούνας (Νο 5 ντραφτ Ράπτορς), Ντάριους Σονγκάιλα (μέχρι φέτος στους Σίξερς, από τη νέα σεζόν στη Γαλατασαράι).

Μ. Βρετανία: Λουόλ Ντενγκ (Μπουλς).

2ος όμιλος

Σερβία: Νέναντ Κρίστιτς (μέχρι φέτος στους Σέλτικς, από του χρόνου στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Γαλλία: Πολυπληθής σε NBΑερς είναι και η ομάδα του Βινσάν Κολέ με πέντε αστέρες: Τόνι Πάρκερ (Σπερς), Γιοακίμ Νοά (Μπουλς), Νικολά Μπατούμ (από τους Μπλέιζερς στην Νανσί για το διάστημα ισχύος του λοκ άουτ), Μπορίς Ντιαό (Μπόμπκατς), Κεβίν Σεραφέν (Ουίζαρντς).

Γερμανία: Ντιρκ Νοβίτζκι (Ντάλας) και Κρις Κέιμαν (Κλίπερς) ετοιμάζονται να οδηγήσουν ψηλά την ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν.

Ιταλία: Ντανίλο Γκαλινάρι (Νάγκετς), Αντρέα Μπαρνιάνι (Ράπτορς) και Μάρκο Μπελινέλι (Χόρνετς) αποτελούν την τριπλέτα των NBAερς του Σιμόνε Πιανιτζάνι.

3ος όμιλος

Ελλάδα: Ο Κώστας Κουφός (Νάγκετς) αποτελεί το μοναδικό μας… διαμάντι από τον μαγικό κόσμο του NBA και μετά τις εμφανίσεις του στα φιλικά της «επίσημης αγαπημένης» δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία σε αυτό το Ευρωμπάσκετ.

Μαυροβούνιο:
Ο Νίκολα Πέκοβιτς (Τίμπεργουλβς) και ο Νίκολα Βούτσεβιτς (Σίξερς), παρόλο που για όσο διάστημα διαρκέσει το λοκ άουτ θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ευρώπη σε Παρτιζάν και Γκραν Κανάρια αντίστοιχα, θα προσδώσουν «άρωμα» ΝΒΑ στην εθνική ομάδα της χώρας τους.

4ος όμιλος

Σλοβενία:
Γκόραν Ντράγκιτς (Ρόκετς) ετοιμοπόλεμος στην… φαρέτρα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

Ρωσία:
Αντρέι Κιριλένκο (Τζαζ) και Αλεξάντερ Μοζγκόφ (Νάγκετς) στις υπηρεσίες του Ντέιβιντ Μπλατ.

Βέλγιο: Ο Ντιντιέ Ιλούνγκα Μ’μπένγκα (Χόρνετς) ελπίζει να δώσει ώθηση στην βελγική ομάδα.

Γεωργία: Ο Ζάζα Πατσούλια (Χοκς) ελπίζει να εμπνεύσει τον συμπαίκτη του στην Εθνική και άσο του Παναθηναϊκού, Γκεόργκι Σερμαντίνι.

Ουκρανία:
Κίριλο Φεζένκο (Τζαζ) πανέτοιμος για την μεγάλη μάχη.

Πηγή: sday.gr