Το τέλος του σίριαλ της μετακίνησης του Αντρέ Κάστρο στον Παναθηναϊκό αναμένεται να έρθει μέσα στην εβδομάδα. Είτε θετικά, είτε αρνητικά η όλη υπόθεση θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες αφού ο Πορτογάλος χαφ δεν μπορεί να περιμένει επ’ αόριστον τους «πράσινους» να ενεργοποιήσουν τη συμφωνία που έχουν με την Πόρτο, αλλά και τον ίδιο.

Η σημερινή ημέρα είναι αργία σε Ισπανία, Πορτογαλία και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις να δρομολογούνται από αύριο. Η Σπόρτινγκ Χιχόν θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις της με τους «δράκους» για να πάρει τον 23χρονο μέσο, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στην Primera Division, όπου αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν, αλλά το οικονομικό «κολλάει» την όλη υπόθεση.

Η Χιχόν είχε πάρει δανεικό τον Κάστρο χωρίς να δώσει κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα στην Πόρτο, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προσφέρει σύμφωνα με την “El Comercio” 300.000 ευρώ για το ενοίκιο του παίκτη, το συμβόλαιό του και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα οι Ισπανοί εκφράζουν την απορία τους πως γίνεται ένας σύλλογος με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό να έχει τη δυνατότητα να δίνει τόσα λεφτά για τον Κάστρο. Βέβαια, καταλυτικό ρόλο έχουν παίξει και οι διασυνδέσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα με τους πρωταθλητές της Superliga, αλλά και οι εμπιστοσύνη που του έχουν.

Ο Κάστρο θέλει να πάει στη Χιχόν και τη φετινή σεζόν, αλλά από την άλλη θέλει να συνεργαστεί και πάλι με τον «δάσκαλό» του, αφού ο Φερέιρα ήταν ο προπονητής με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα των «δράκων». Με τα δεδομένα αυτά, ο 23χρονος μέσος θα κάνει ό,τι θέλει η Πόρτο, αφού δεν έχει πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα, παρά τις πιέσεις του μάνατζέρ του να πάει στην Ισπανία.

Στο θέμα του δανεισμού του Κάστρο, ρόλο-«κλειδί» παίζει και η μετακίνηση του Νταμιέν Πλεσί. Ο Γάλλος βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Ίνγκολσταντ αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία, κάτι που λειτουργεί εις βάρος του «τριφυλλιού». Ο χρόνος πιέζει τους «πράσινους» αλλά ο Πλεσί θέλει να του καλύψει η ομάδα τη διαφορά στο συμβόλαιο που του έχει προτείνει ο γερμανικός σύλλογος. Από την πλευρά τους όμως οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό του έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν δεν καταφέρει να βρει ομάδα, θα επιστρέψει στην Ελλάδα όπου δεν θα πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής και ουσιαστικά θα χάσει έναν χρόνο ποδοσφαίρου, κάτι που για έναν 23χρονο παίκτη δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Πηγή: sport-fm.gr