Ο αποκλεισμός της Μπάγερν από το Top-16, παρά τη θετική αγωνιστική εικόνα (μ.ο. 10,8π., 2,3ρ. & 1,3ασ. με 43,1% στα τριπ.) που είχε στην 1η φάση της Ευρωλίγκα, σε συνδυασμό με την περυσινή του παρουσία στο ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης τον τραυματισμό του Ρούντι Φερνάντεζ (μέση), ήταν οι λόγοι που ο απόφοιτος του Κλέμσον επέστρεψε στην Μαδρίτη, υπογράφοντας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο λόγος για τον K.C. Ρίβερς, που πέρυσι ήταν ο παίκτης-κλειδί της “βασίλισσας” στην προημιτελική σειρά με την Εφές Αναντολού (8/11 τριπ. ήτοι 72,7%) και ο πλέον καθοριστικός (17π., 2ρ. & 2κλ. με 5/6 τριπ.) στον ημιτελικό του φάϊναλ-φορ κόντρα στη Φενέρμπαχτσέ (96-87). O 28χρονος Αμερικανός γκαρντ, που γεννήθηκε στην Σάρλοτ και δεν επελέγη στο ντραφτ, συμπλήρωσε μόλις έναν μήνα από τότε που επέστρεψε στην ισπανική πρωτεύουσα και η απόδοσή του στα πρώτα οκτώ ματς της Ρεάλ στην λίγκα ACB (μ.ο. 9,0π. & 3,0ρ. με 60% στα διπ. & 38% τριπ.) και την φάση των “16” (μ.ο. 10,8π., 1,5ρ. & 1,0ασ. με 61,1% στα διπ. & 46,7% στα τριπ.), δείχνει ότι ήταν η σωστή επιλογή! Πολύ απλά γιατί είναι σαν μην έφυγε ποτέ…

Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον πρώην παίκτη της Μπενετόν Τρεβίζο, της Ροάν, της Βίρτους Μπολόνια, της Χίμκι και της Λοκομοτίβ Κούμπαν και σας παρουσιάζει τις απόψεις του σχετικά με την αποψινή (21.45) πρώτη συνάντηση του ζευγαριού Ρεάλ-Ολυμπιακός, μετά τον περυσινό τελικό της Ευρωλίγκα. Τι λέει για την δυσκολία του να παίζει κανείς κόντρα στους Πειραιώτες, την πρόκληση της παραμονής στην κορυφή μετά από μία τέλεια χρονιά και το “καρφί” του προς τον Λάσο, όσον αφορά τον χειρισμό του στην υπόθεση του Γιάννη Μπουρούση.

Πόσο δύσκολη μπορεί να είναι μία χρονιά για μία, όταν στην αμέσως προηγούμενη, έχει κατακτήσει όλους τίτλους;

«Αυτό είναι το θέμα της εφετινής Ρεάλ, φίλε! Πέρυσι πήραμε τρεις τίτλους στην Ισπανία (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Super Copa) και κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, οπότε μοιραία, πέρα από την μικρή φυσιολογική χαλάρωση από την πίεση της περυσινής χρονιάς, φέτος έχουμε αρκετούς τραυματισμούς παικτών που είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδας και όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες να μας κυνηγούν και να θέλουν να κερδίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης! Είναι φυσιολογικό! Από τη στιγμή που φτάνεις στην κορυφή, το δύσκολο είναι να κρατηθείς εκεί, οπότε για μας, είναι μεγάλη πρόκληση να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και τώρα που η σεζόν μπαίνει στην κρίσιμη καμπή, να κάνουμε τις απαραίτητες νίκες για να προχωρήσουμε σε όλες τις διοργανώσεις.»

Στο ισπανικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, πάντως, δεν έχετε αρχίσει ιδιαίτερα καλά…

«Δε νομίζω όμως, ότι βρισκόμαστε και σε λάθος δρόμο! Αν εξαιρέσεις την εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα και το “στραβοπάτημα” με την Φουενλαμπράδα, χάσαμε μόνο από την εκπληκτική φέτος Βαλένθια και μάλιστα στην πρώτη αγωνιστική που η ομάδα ήταν ανέτοιμη αλλά και στην Βιτόρια, που είναι από τις δύσκολες έδρες. Νομίζω αρχής γενομένης από το Copa del Rey που βρίσκεται μπροστά μας, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε την αντεπίθεσή μας στις εγχώριες διοργανώσεις και αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο, πιστεύω ότι θα πάρουμε μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια. Στην Ευρωλίγκα ο όμιλος μας είναι… κόλαση και κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός! Προφανώς και μετά την ήττα από την Μπαρτσα την προηγούμενη εβδομάδα, πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες και το ματς με τον Ολυμπιακό είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, να μπούμε στο γήπεδο με το μέγιστο της συγκέντρωσης και να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό.»

Η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και ειδικότερα στο “Barcleycard Center” ξυπνάει μνήμες από τον περυσινό τελικό της Ευρωλίγκα και γενικά οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς τα δύο τελευταία χρόνια. Θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες;

«Δεν ξέρω για τους αντιπάλους μας, αλλά αυτό που μπορώ να σου πω για μας, είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε! Αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο είναι ξεχωριστό. Αν και στο Top-16 η έδρα δεν μετράει τόσο πολύ και η κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει σε οποιοδήποτε γήπεδο, δεν θα ήταν καθόλου καλό για την ψυχολογία να χάσουμε για δεύτερη συνεχή φορά μέσα στο σπίτι μας. Πόσω μάλλον από μία ομάδα που είναι από τους βασικούς ανταγωνιστές μας για την πρόκριση στα πλέϊ-οφ…»

Πως βλέπεις τον εφετινό Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακος φίλε, είναι η ιστορία της Ευρωλίγκα τα τελευταία 5 χρόνια, που τουλάχιστον παίζω εγώ στην διοργάνωση. Το 2013 και το 2014 σήκωσε το τρόπαιο, το 2015 αποκλείστηκε στο 5ο ματς των πλέϊ-οφ από τη Ρεάλ και πέρυσι τον κερδίσαμε στον τελικό! Κάθε χρόνο είναι ο πιο σκληρός αντίπαλος, σου “βγάζει τα συκώτια” και είναι η ομάδα που μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε! Οπότε η πρώτη εφετινή μας κόντρα, θα δείξει που βρισκόμαστε και τι δυναμική έχουμε σαν ομάδα. Αν καταφέρουμε να τον κερδίσουμε, τότε σημαίνει ότι και φέτος μπορούμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο. Αν χάσουμε τότε, θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειαζόμαστε πολύ σκληρή δουλειά αν θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά όπως πέρυσι…»