Γκολ και όχι μόνο έβρεξε στο φιλικό του ΠΑΟΚ με την Γκρόνινγκεν. Δεχόμενοι τρία «φθηνά» τέτοια, οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν την ήττα (3-2) και στο δεύτερο φιλικό τους στο εξωτερικό. Μάταβζ (δις) και Μπακούνια οι σκόρερ των Ολλανδών, μείωσαν Αθανασιάδης και Φωτάκης. Με κενά στην άμυνα και ακίνδυνος επιθετικά παρουσιάστηκε ο «Δικέφαλος» στο πρώτο ημίχρονο. Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο στο δεύτερο παίζοντας με τους βασικούς.

Πως «κατέβηκε»:
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Λάζλο Μπόλονι. Με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Τσιρίλο με τον Κουρδάκη δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, τους Αποστόπουλο-Σνάουτσνερ ακραίους μπακ, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, τους Σακελλαρίου-Ιντζίδη στα χαφ, με τον Τσουκαλά να κινείται πιο μπροστά τους και επιθετική τριπλέτα τους Μωϋσιάδη (δεξιά), Γεωργίου (αριστερά) και Παπάζογλου (φουνταριστό).

Ο «έλεγχος» των παικτών του ΠΑΟΚ

Τέρμα: Ο Κρέσιτς φέρει ευθύνη και στα δύο πρώτα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ. Στο πέναλτι διστάζει να βγει και τελικά όταν το αποφασίζει πέφτει στην παγίδα που του… έστησε ο Μπακούνα. Στο δεύτερο αποκρούει, αλλά, δεν συγκρατεί την μπάλα στο σουτ του Άντερσον και την προσφέρει απλόχερα στον Μάταβζ. Ήταν ο μοναδικός παίκτης που αποσύρθηκε από το παιχνίδι με την λήξη του α’ ημιχρόνου.

Άμυνα:
Πολλά κενά και κακές αντιδράσεις όπως και στο φιλικό που προηγήθηκε με αντίπαλο την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Με την επιστροφή του Κοντρέρας και γενικώς με πλήρη σύνθεση ο ΠΑΟΚ δεν θα ‘ναι ο ίδιος πίσω, αλλά σίγουρα είναι ένα κομμάτι πάνω στο οποίο θα χρειαστεί να δουλέψει λίγο παραπάνω ο Μπόλονι. Ευάλωτο το δίδυμο Τσιρίλο-Κουρδάκη στο κέντρο, ούτε κρύο-ούτε ζέστη ο Σνάουτσνερ στ’ αριστερά, εξέπληξε και πάλι θετικά ο Αποστολόπουλος που κάλυψε το δεξί άκρο. Με επιτυχείς επεμβάσεις, σωστές τοποθετήσεις και μεταβιβάσεις.

Ανάπτυξη – επίθεση: Δεν λειτούργησε η δοκιμή Σακελλαρίου-Ιντζίδη στα χαφ, σαν να μην υπήρχε ο Τσουκαλάς, τίποτα το ιδιαίτερο από τον Γεωργίου, ορεξάτος αλλά χωρίς ουσία ο Μωϋσιάδης (σπατάλησε την καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος σουτάροντας πάνω στον Φαν Λου στο 11’), εντελώς ακίνδυνος ο Παπάζογλου.

Ελαφρυντικά: Τα πόδια είναι ακόμη βαριά από τις σκληρές προπονήσεις των προηγούμενων ημερών, ενώ σε ένα 24ωρο ακολουθεί νέο φιλικό με αντίπαλο την ΤΣΚΚΑ Σόφιας. Συν τοις άλλοις δεν υπολογίζονταν οι Γκαρσία, Ιβιτς και Μπαλάφας. Έτσι, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αναπληρωματικούς στην αναμέτρηση. Από το 60’ και μετά όταν και έπαιζε με την «κανονική» ενδεκάδα ήταν ένα κλικ καλύτερος από τους Ολλανδούς.

Η 11άδα του β’ ημιχρόνου: Γιακουμής, Λίνο, Ετο, Μαλεζάς, Σαβίνι, Αρίας, Φωτάκης, Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια και Αθανασιάδης. Με αυτούς στο χορτάρι προφανώς και ο Μπόλονι κατάφερε να δει κάποια περισσότερα πράγματα. Όπως πίεση ψηλά. Το αποτέλεσμα ήταν να μειώσει σε 3-2 με σκόρερ τους Αθανασιάδη και Φωτάκη και τον Σαλπιγγίδη ενδιάμεσα να χάνει μεγάλη ευκαιρία.

Πηγή: sportfm.gr