Σφαλιάρες «δέχθηκαν» Βραζιλία και Αργεντινή στην πρώτη τους αναμέτρηση για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο ηττήθηκε εντός έδρας από τον Ισημερινό (!) με 2-0 και αυτή του Κάρλος Ντούνγκα με το ίδιο σκορ, αλλά εκτός έδρας από την κάτοχο του Κόπα Αμέρικα, Χιλή. Απόντος του τραυματία Λιονέλ Μέσι η «αλμπισελέστε» ήταν κακή, ενώ από το 24’ έχασε και τον Σέρχιο Αγουέρο που αποχώρησε (στη θέση του μπήκε ο Τέβες) λόγω ενοχλήσεων. Μάλιστα, η Αργεντινή την πάτησε μέσα σε ένα δίλεπτο. Στο 81’ ο Εράσο με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ισημερινός «χτύπησε» στην αντεπίθεση με τον Σαίσέδο να εκμεταλλεύεται το γύρισμα του Βαλένθια, κάνοντας το 2-0.

 

Στο άλλο ματς ο Εντουάρντο Βάργκας άνοιξε το σκορ στο 72’ με προβολή ύστερα από στημένη φάση και στο 90’ ο Αλέξις Σάντσες συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Βιδάλ και ο επιθετικός της Άρσεναλ «καθάρισε» το ματς (2-0).

  Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής: Βολιβία – Ουρουγουάη 0-2 (10’ Κάσερες, 69’ Γκοντίν) Κολομβία – Περού 2-0 (36’ Γκουτιέρεζ, 94’ Καρντόνα) Βενεζουέλα – Παραγουάη 0-1 (85’ Ντ. Γκονζάλες) Xιλή – Βραζιλία 2-0 (72′ Εντουάρντο Βάργκας, Α. Σάντσες) Αργεντινή – Εκουαδορ 0-2 (81′ Εράσο, 82′ Σαισέδο) Πηγή: sport-fm.gr