Κοντά σε συμφωνία που θα την εκτοξεύσει οικονομικά είναι η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς οι «πολίτες» είναι έτοιμοι να αλλάξουν το όνομα του γηπέδου τους. Το «Σίτι οφ Μάντσεστερ» θα μετονομαστεί σε «Etihad Stadium» και στα ταμεία του συλλόγου αναμένεται να μπουν 120 εκατ. λίρες.

Τη λύση στο «βραχνά» του Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ βρήκε η Σίτι, καθώς οι «πολίτες» βάζουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους για την ενίσχυση των ταμείων τους.
 
Η πιο επικερδής κίνηση είναι η αλλαγή του ονόματος του γηπέδου και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η διοίκηση του συλλόγου.
 
Αν και οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν γίνει γνωστές, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο αγγλικός Τύπος, η χορηγός εταιρεία της ομάδας (Etihad Airways), θα δώσει το όνομά της στο γήπεδο της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι, το οποίο από «Σίτι οφ Μάντσεστερ» θα μετατραπεί σε «Etihad Stadium».

Το οικονομικό σκέλος της συμφωνίες κρατιέται εφτασφράγιστο μυστικό, αν και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στα ταμεία του συλλόγου θα μπουν περισσότερα από 100 εκατ. λίρες. Συγκεκριμένα, τα ετήσια έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 12 εκατομμύρια, με το deal να διαρκεί για 10 χρόνια.

Η κίνηση αυτή της διοίκησης της Σίτι ερμηνεύεται ως «απεγνωσμένη κίνηση μεν, αλλά επιχειρηματικά έξυπνη και αποδεκτή, που θα βοηθήσει την ομάδα να πραγματοποιεί ακριβές μεταγραφές τα επόμενα χρόνια». Εξάλλου, στο παρελθόν οι ιδιοκτήτες του συλλόγου έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τους αυστηρούς όρους που θέτει η ΟΥΕΦΑ, μέσω του Financial Fair Play.

Μάλιστα, στα δημοσιεύματα των αγγλικών εφημερίδων γίνεται λόγος για έρευνες που θα αρχίσουν με την επισημοποίηση της συμφωνίας, καθώς άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ θέλουν να γίνουν όλες οι κινήσεις με διαφάνεια.

Στην ίδια κατεύθυνση είχε κινηθεί στο παρελθόν και η Άρσεναλ, η οποία εισέπραξε τα μισά χρήματα από αυτά που αναμένεται να λάβει η Μάντσεστερ Σίτι, για να δώσει το όνομα του χορηγού της (Emirates) στο γήπεδό της.

Πηγή: england365.gr