«Όρθιος» έμεινε ο Ηρακλής σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Super League, καθώς αν και ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε δύο φορές, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα σε όλες τις περιπτώσεις, αποσπώντας τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) μέσα στους «Ζωσιμάδες». Ο «Γηραιός» είχε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν όπως πάντα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Το ματς συνολικά μπορεί να μην είχε γρήγορο ρυθμό με πολλές φάσεις, αλλά τα γκολ που σημειώθηκαν ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο, με τον Κοζορώνη από πλευράς γηπεδούχων να σκοράρει με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, και ο Κυριακίδης για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ένα γκολ για… Όσκαρ αρκετά μέτρα από την εστία του Βελλίδη. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα ο Ηρακλής αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική ισόπαλος και παρέμεινε αήττητος εκτός έδρας στη Super League, ενώ ο ΠΑΣ γνώρισε την πρώτη του φετινή εντός έδρας απώλεια.

Το ματς

Χωρίς ρυθμό και με αρκετό δισταγμό στις κινήσεις τους παρουσιάστηκαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στους «Ζωσιμάδες» οι παίκτες των δύο ομάδων, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως και τα φάουλ με τον διαιτητή Παπαπέτρου να είναι αναγκασμένος να σφυρίξει πολλές φορές. Παρ’ όλα αυτά, από το 20’ και μετά το ματς άνοιξε, με τον Κρίστιαν Τσάβες να χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 22’ και 25’, αλλά τα σουτ που επιχείρησε να περνούν άουτ ενώ στο 20’ ο Ακόστα είδε την κεφαλιά του από σέντρα του Μανιά να καταλήγει επίσης εκτός. Ο Έλληνας φορ, όμως, χρεώθηκε τελικά με ασίστ στο 32’, όταν έπιασε την κεφαλιά μετά από βολέ του τερματοφύλακα Βελλίδη και ο Ίλιτς που έκανε την κίνηση στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων, σούταρε με τη μία ανοίγοντας το σκορ, χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Περνίς. Ο Ηρακλής που ήταν εντελώς ακίνδυνος μέχρι εκείνο το λεπτό, υποχρεώθηκε να επιτεθεί και ευτύχησε με την πρώτη ουσιαστική φάση που δημιούργησε να ισοφαρίσει και μάλιστα άμεσα μετά το γκολ του Ίλιτς. Ο Τσιλιανίδης κινήθηκε από τη δεξιά πλευρά και μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, γύρισε την μπάλα και στην πορεία της μπήκε ο Βέλλιος που με άψογο πλασέ ισοφάρισε στο 35’ για τους φιλοξενούμενους. Στο β’ μέρος ο Ηρακλής ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά έδειξε αδυναμία στο να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες και τελικά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει, χάρη σε μία πολύ ωραία απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη στο 62’. Ο χαφ της ομάδας της Ηπείρου από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στην πλευρά της εστίας που κάλυπτε ο Περνίς (που φέρει ευθύνη), με τον τελευταίο να ξεγελιέται από τα φάλτσα, χωρίς να μπορέσει να επέμβει. Όπως συνέβη όμως και στο α’ ημίχρονο, η απάντηση του Ηρακλή ήταν άμεση και μάλιστα ακόμα πιο εντυπωσιακή από το γκολ του Κοζορώνη. «Δράστης» ο Κυριακής στο 65’ ο οποίος βρήκε την μπάλα στρωμένη από τον Βέλλιο σε μια απόσταση περίπου 35 μέτρων από την εστία του Βελλίδη, σούταρε πάνω στο «γκελ» που έκανε η μπάλα και αυτή «καρφώθηκε» στο δεξί «Γ» της εστίας των Ιωαννίνων. Στο υπόλοιπο του ματς, οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, την ίδια στιγμή που το σύνολο του Γιάννη Πετράκη προσπαθούσε να βρει την παραμικρή ευκαιρία στην αντεπίθεση, χωρίς όμως να συμβεί το παραμικρό και το 2-2 να προκύπτει φυσιολογικά ως τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης – Στρούνα (80’ Καρανίκας), Μιχαήλ, Μπέριος, Ναδάλες – Τσάβες, Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Ακόστα (66’ Λίλα) – Ίλιτς, Μανιάς (84’ Φερφελής) Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς – Μπουκουβάλας, Στάμου, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς – Μακρής, Λάζαρ – Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (69’ Χαντί), Πασάς – Βέλλιος (74’ Λουκίνας) Πηγή: sport-fm.gr