Ο Τζέρι Ούγκεν συμπλήρωσε μια δεκαετία στον Αστέρα. Από τα χέρια του πέρασαν πάρα πολλοί τερματοφύλακες. Για τη δουλειά που έκαναν μαζί του, είχαν όλοι να λένε. Ο Νίκος Γιαννακόπουλος είναι από εκείνους για τους οποίους έχει να λέει ο ίδιος ο Τζέρι. Αφενός γιατί τον ανέλαβε όταν ακόμα ήταν πολύ μικρός, σε ηλικία 12 ετών από τις Ακαδημίες του Αστέρα. Αφετέρου για όσα πετυχαίνει στην καριέρα του. Η νέα σελίδα της οποίας άνοιξε στο κεφάλαιο Παναθηναϊκός.

«Ημουν ο πρώτος προπονητής που έπιασα στα χέρια μου αυτό το παιδί. Ηταν 12 χρονών», λέει ο Τζέρι Ούγκεν στο www.sport-fm.gr γυρίζοντας το χρόνο σχεδόν δέκα χρόνια πίσω. Για να φτάσει πολύ γρήγορα στο πρώτο συμπέρασμα του σήμερα: Πιστεύω ότι στον Παναθηναϊκό ο Γιαννακόπουλος θα παλέψει με τον Στιλ για τη θέση του βασικού.

Εξηγεί, λοιπόν, τι είναι εκείνο που ξεχώρισε ο ίδιος στον νέο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού: «Καταρχάς είναι εξαιρετικό παιδί. Πάντα πίστευα ότι έχει πολύ μεγάλη προοπτική στην καριέρα του. Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο Γιαννακόπουλος ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πούλησε ο Αστέρας. Οταν ήταν 17 χρονών, στην Μπλάκμπερν. Προτού πάει στην Ουντινέζε και τα προηγούμενα χρόνια στον Πανιώνιο. Είναι δουλευταράς. Απόδειξη ότι ερχόταν σε εμένα και κάναμε μέχρι και ιδιαίτερες προπονήσεις. Ηθελε να βελτιώνεται».

Ο Ούγκεν συμπληρώνει πιο ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Γιαννακόπουλου: «Είναι πολύ καλός με τα πόδια, στο χτίσιμο του παιχνιδιού, αυτό που λέμε build up. Διαβάζει το παιχνίδι, καθοδηγεί πολύ την άμυνα, διαχειρίζεται σωστά τους αγώνες με τις μεγάλες ομάδες. Εχει ταχύτητα στην αντίδραση και πολύ καλό βολέ για να βγάλει την ομάδα στην αντεπίθεση. Αυτό το τελευταίο το είχαμε δουλέψει πάρα πολύ. Είναι τερματοφύλακας για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Στι στιλ μού θυμίζει πολύ τον Χακόμπο».

Ποιες είναι οι αδυναμίες του: «Καμιά φορά υπερεκτιμά τον εαυτό του. Από μεγάλη αυτοπεποίθηση κάνει κάποια λάθη. Αλλά όσο είναι συγκεντρωμένος, δύσκολα μπορείς να του βάλεις γκολ. Ο προπονητής χρειάζεται να βρει το κουμπί του. Αν δεν το πατήσει, μπορεί να πέσει ψυχολογικά. Πιστεύω πάρα πολύ σε εκείνον» κατέληξε ο Τζέρι Ούγκεν.