Είναι αλήθεια ότι τα αστέρια του κόσμου των σπορ ζουν σαν βασιλιάδες, ενώ υπάρχουν φορές που ζουν καλύτερα ακόμα και από γαλαζοαίματοι.

Η φήμη που τους συνοδεύει, το παραδάκι αλλά και η απήχηση που έχουν στο ωραίο φύλο κάνουν πολλούς να λιγουρεύονται μια θέση στον απαιτητικό και οργανωμένο αθλητισμό, αν και οι περισσότεροι μόνο να το ονειρευτούν μπορούν.

Εκτός κι αν μιλάμε για τους απατεώνες της λίστας μας φυσικά, οι οποίοι δεν άφησαν ενοχλητικές λεπτομέρειες όπως η έλλειψη ταλέντου να σταθούν εμπόδιο στη σπουδαία καριέρα τους.

Έζησαν λοιπόν τη φαντασίωση χωρίς να υπάρχει αύριο!

Καρλ Πάουερ: Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή σχεδόν

ppsotottrsbvhtt1

Στις 18 Απριλίου 2001, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε στο σπίτι της την Μπάγερν Μονάχου για ματς του Champions League. Λίγο πριν τον αγώνα, ένας άγνωστος άντρας κατάφερε να βρεθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Old Trafford μασκαρεμένος σε μέλος του τηλεοπτικού συνεργείου. Χωρίς να χάσει καιρό, φόρεσε τη στολή της Μάντσεστερ και εντάχθηκε στην ομάδα, πάνω στην ώρα ακριβώς που ετοιμάζονταν για την αναμνηστική φωτογραφία. Στάθηκε αγέρωχα δίπλα στον Άντι Κόουλ, αν και στιγμές αργότερα οι Ρόι Κιν και Γκάρι Νέβιλ συνειδητοποίησαν ότι ο τύπος ήταν παντελώς άγνωστος.

Ο φωτογράφος πάτησε πάντως το κουμπάκι και απαθανάτισε στην αιωνιότητα τον θρυλικό πια φαρσέρ Πάουερ δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα. Ο φαρσέρ, που τη γλίτωσε φτηνά, προετοιμαζόταν για το «χτύπημα» για περισσότερο από δύο χρόνια και έχει κάνει μάλιστα αρκετές ακόμα πλάκες, αν και καμιά δεν μπορεί να συγκριθεί με το πάθημα της Γιουνάιτεντ…

Ρόνι Κρέιβεν: Ο αστέρας του ΝΒΑ που ήταν υπάλληλος καταστήματος

ppsotottrsbvhtt2

Ήταν το 2008 όταν μια γυναίκα από τη Βοστόνη -που δεν κατονομάστηκε- άρχισε να βγαίνει με τον πρώην αστέρα του ΝΒΑ Τζεφ Τέρνερ, ο οποίος μέχρι και ολυμπιακό μετάλλιο πήρε το 1984. Το ζευγαράκι είχε γνωριστεί μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας και ο Τέρνερ της είχε πει ότι δούλευε πια για το Γραφείο Τύπου των Seattle Sonics και ζούσε στη Μασαχουσέτη.

Κάποια στιγμή η γυναίκα έψαξε στο Ίντερνετ να μάθει τίποτα περισσότερο για τον καλό της, όταν και ενημερώθηκε έντρομη ότι ο πραγματικός Τζεφ Τέρνερ (που δεν θα έβαζε εξάλλου ποτέ αγγελία για συνοικέσιο!) ήταν προπονητής παιδικής ομάδας μπάσκετ στο Ορλάντο της Φλόριντα! Αφού επικοινώνησε με τον πραγματικό Τέρνερ, ανακάλυψε κατόπιν ότι ο παραχαράκτης ήταν υπάλληλος σε τοπικό μαγαζί, αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που έλεγε ψέματα, καθώς ακόμα και μέλη της οικογένειάς του ήξεραν ότι δούλευε σε μπασκετική ομάδα…

Μπάρι Μπρέμεν: Ο παραχαράκτης του αιώνα

ppsotottrsbvhtt3

Το πρωί, ο Μπάρι Μπρέμεν ήταν πωλητής σε μαγαζί, αν και έκανε τελικά καριέρα με τη βραδινή του δουλειά, αυτή του επαγγελματία παραχαράκτη. Ο τύπος ξεκίνησε το 1979 κατά τη διάρκεια του NBA All-Star Game, όταν φόρεσε στολή και βγήκε στο παρκέ για το ζέσταμα, αν και τον ανακάλυψαν σύντομα και τον ξαπέστειλαν από κει που ‘χε έρθει. Λίγο αργότερα, τρύπωσε στο U.S. Open και έπαιξε μια σειρά από γύρους προπόνησης με τους επαγγελματίες γκόλφερ, πριν τον διώξουν κλοτσηδόν.

Το καλοκαίρι του 1979, καθώς η χρονιά παραήταν δραστήρια, ντυμένος με τη στολή των Yankees, ο Μπρέμεν έπιασε μερικές μπαλιές στο All-Star Game του αμερικανικού ράγκμπι, ενώ μήνες αργότερα τρύπωσε σε αγώνα ράγκμπι, αυτή τη φορά με τις μαζορέτες! Ναι, είχε ξυρίσει τα πόδια του και είχε κάνει εξαντλητική δίαιτα για να περάσει για cheerleader, αν και πάλι τον ανακάλυψαν. Για να μην τα πολυλέμε, για τα επόμενα 20 χρόνια ο Μπρέμεν συνέχισε να τρομοκρατεί τον επαγγελματικό αθλητισμό παίρνοντας μέρος με το έτσι θέλω σε όλα μα όλα τα αθλήματα. Αν και το 2005 κρέμασε τα παπούτσια του παραχαράκτη, καθώς τα μέτρα φύλαξης και προστασίας παραέγιναν σκληρά για τον απατεωνίσκο, ο οποίος πέθανε στα 64α γενέθλιά του χτυπημένος από την επάρατο…

Αλί Ντιά: Ο ξάδελφος του Ζορζ Γουεά

ppsotottrsbvhtt4

Ήταν Νοέμβριος του 1996 όταν ο μάνατζερ της Σαουθάμπτον έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Παίκτη της Χρονιάς, Ζορζ Γουεά. Ο άσος από τη Λιβερία έπαιρνε για να τον ενημερώσει για το ταλεντάκι ξάδερφό του, Αλί Ντιά, το ανερχόμενο αστέρι του τοπικού ποδοσφαίρου που θα ήθελε να εξασφαλίσει πρώτος ο μάνατζερ. Χωρίς πολλά-πολλά, ο παράγοντας έκλεισε συμβόλαιο ενός μήνα στον παίκτη βασιζόμενος αποκλειστικά στα λόγια του Γουεά.

Λίγες μέρες αργότερα, η Σαουθάμπτον έπαιζε με τη Λιντς και στο 32 λεπτό, ο Ντιά πάτησε για πρώτη φορά γήπεδο (πιθανότατα στη ζωή του!). Για τα επόμενα 53 λεπτά, χάρισε στον πάγκο και τους φιλάθλους την απολύτως χειρότερη απόδοση που έβλεπαν ποτέ από ποδοσφαιριστή, κάνοντας τον προπονητή να τον παρομοιάσει με ελέφαντα στον πάγο. Όχι μόνο δεν ήταν επαγγελματίας παίκτης, αλλά και ο Γουεά ήταν στην πραγματικότητα κολλητός του Ντιά. Το συμβόλαιό του τερματίστηκε και δεν ανανεώθηκε φυσικά, την ίδια στιγμή που και ο μάνατζερ παραιτήθηκε στον απόηχο του μικροσκανδάλου…

Μπιλ Χένρι: Θέλω να γίνω άσος στη θέση του άσου

ppsotottrsbvhtt5

Ήταν το 2007 όταν το Associated Press δημοσίευσε τη νεκρολογία του παλιού άσου του μπέιζμπολ Μπιλ Χένρι, με σπουδαία καριέρα 16 ετών στις πλάτες του. Μετά την είδηση, το πρακτορείο AP δέχθηκε εμβρόντητο το τηλεφώνημα του Χένρι, ο οποίος δήλωνε ολοζώντανος! Ο άντρας που ισχυριζόταν ότι ήταν ο παλιός παίκτης είπε ότι ζούσε στο Τέξας και το πρακτορείο επιβεβαίωσε κάποια στιγμή την αλήθεια των ισχυρισμών του.

Ο απατεώνας και αποθανών Μπιλ Χένρι ζούσε στη Φλόριντα και καμωνόταν πως ήταν ο αστέρας του ράγκμπι για περισσότερο από 20 χρόνια! Μέχρι και ομιλίες έδινε για τα χρόνια της δόξας του, ενώ ακόμα και η γυναίκα του το πίστεψε κάποια στιγμή με το πες-πες…