Η Σούπερ Λίγκα και ο Ολυμπιακός αναμένεται να είναι ο επόμενος σταθμός του Νταβίντ Γκαρθία, όπως μεταφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Ο μπακ της Εσπανιόλ είναι από τους παίκτες που αρέσουν στον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ είναι και ελεύθερος, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται να έχει καταλήξει στον Ιβάν Μαρκάνο, χωρίς να αποκλείεται η απόκτηση και των δύο.

«Ο Νταβίντ Γκαρθία φεύγει το καλοκαίρι από την Εσπανιόλ και ετοιμάζεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα», μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Cadena Ser”. Ο 30χρονος αμυντικός έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και η περίπτωσή του έχει μελετηθεί από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά πέφτει πάνω στον Μαρκάνο. Ο μπακ της Βιγιαρεάλ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους «ερυθρόλευκους» και η απόκτησή του θεωρείται δεδομένη. Ωστόσο, ο Μαρκάνο μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός, γεγονός που αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» και για τον Γκαρθία.

«Δεν έχουμε ραντεβού με τον Ολυμπιακό»

Καμία επαφή με άνθρωπο του Ολυμπιακού υποστήριξε πως δεν είχε ο μάνατζερ του Φράνκο Κοστάντσο, Σίτερσπίλερ. Τον τερματοφύλακα της Βασιλείας παρακολούθησε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος βρέθηκε στην Ελβετία και είδε τον αγώνα της κόντρα στη Σεντ Γκάλεν, αλλά όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του διεθνούς τερματοφύλακα στη Sportday: «Δεν έχουμε ραντεβού με τον Κοβάσεβιτς ή με κάποιον από τον Ολυμπιακό». Ωστόσο, όπως προκύπτει από την πλευρά των «ερυθρόλευκων», ο Κοβάσεβιτς αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον εκπρόσωπο του Αργεντινού πορτιέρο για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του, αν και όπως τόνιζαν: «Πήγε στο εξωτερικό για να δει παίκτες, να κάνει επαφές, όχι όμως να κλείσει μεταγραφή».

Εκτός από τον Κοστάντσο, στη λίστα των Πειραιωτών είναι και οι Σαφαρί της Βασιλείας, Σίο της Σιόν και Αντιλί της Γκρασχόπερς. Για τον Κοβάσεβιτς, εντούτοις, υπήρχε έντονη φημολογία ότι πήγε Μιλάνο για τον Παπασταθόπουλο και στο Τορίνο για παίκτες της Γιουβέντους και κυρίως τον Σισόκο.

Όσον αφορά τον Σαφαρί, ο μάνατζέρ του υπογράμμισε στη Sportday ότι «δεν μας έχει πλησιάσει κανείς από τον Ολυμπιακό. Ο παίκτης κατά 70% θα πάει στην Τουρκία. Ωστόσο, έχουμε κι άλλες προτάσεις και σίγουρα θα μας ενδιέφερε ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός».

Πισάρο, Σάντσες, Βαλντές

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για τη θέση του παίκτη της μεσαίας γραμμής στον Ολυμπιακό. Ο Νταβίντ Πισάρο θα έχει συνάντηση με τους διοικούντες την Ρόμα, οι οποίοι θα του ανακοινώσουν τα σχέδιά τους για αυτόν (δεν υπολογίζεται), με αποτέλεσμα αν «ανοίγει» ο δρόμος για πρόταση από τους «ερυθρόλευκους».

Αντίθετα, η περίπτωση του Σάντσες θα τραβήξει μέχρι το Σαββατοκύριακο, αφού η Βαλενσιέν έχει ακόμα μία αγωνιστική για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση της παραμονής της στο Championnat. Η κατηγορία που θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν η γαλλική ομάδα ενδιαφέρει πολύ τους πρωταθλητές Ελλάδας, αφού ανάλογα θα κυμανθεί και η τιμή του Κολομβιανού χαφ.

Όσον αφορά τον Βαλντές, οι «μνηστήρες» του αυξάνονται. Μετά τη Σεβίλλη ενδιαφέρον έχουν εκφράσει η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και η Μαρσέιγ, ενώ σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τη Έρκουλες.

• Σήμερα, στη μία το μεσημέρι στο Καραϊσκάκη, θα γίνει η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη περίοδο. Οι εγγραφές-ανανεώσεις μελών, ωστόσο, θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη.

Πηγή: sport-fm.gr