Εννέα χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά για ένα σύλλογο με την ιστορία της ΑΕΚ, γι’ αυτό και η νίκη στον αποψινό
τελικό απέναντι στον Ατρόμητο αποτελεί υποχρέωση για τους «κιτρινόμαυρους».

Ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου θα επαναφέρει μετά από πολύ καιρό τα χαμόγελα στους πολυπληθείς φίλους της ομάδας και θα τους συσπειρώσει εν όψει της επόμενης ημέρας, που προμηνύεται δύσκολη για το σύλλογο εν όψει και των εξαγγελιών του προέδρου της ΠΑΕ, Σταύρου Αδαμίδη (που είχε χθες συνάντηση με 15 μέλη των Supporters οι οποίοι θα πάρουν μία μορφή εταιρείας λαϊκής βάσης, θα αποκτήσουν μετοχές και θα κάνουν άνοιγμα στον κόσμο), αλλά και εν όψει των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, όπου στόχος είναι το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Πιθανή αποτυχία και τις συνέπειές της ούτε που θέλουν καν να σκέφτονται στην «Ένωση», αφού θα ισοδυναμεί με καταστροφή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν αναμένεται να έχει εκπλήξεις στο βασικό σχήμα. Ακόμη και η αρχική του σκέψη να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Μπαχά αντί του Μπλάνκο φαίνεται πως εγκαταλείπεται. Η ΑΕΚ θα παραταχθεί με 4-4-2 και τους Σάχα κάτω από τα δοκάρια, Γεωργέα και Καράμπελα στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, τους Δέλλα και Ματέος δίδυμο στόπερ, τους Ντιόπ, Μάκο και Μίτσελ (αουτσάιντερ ο Λαγός) στο κέντρο, μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο τον Λυμπερόπουλο και επιθετικό δίδυμο τους Σκόκο και Μπλάνκο. Στην 20μελή αποστολή (από την οποία θα αποκλειστούν λίγο πριν το παιχνίδι δύο παίκτες) συμπεριλήφθηκαν επίσης οι Αραμπατζής, Νασούτι, Μανωλάς, Γκέντσογλου, Καφές, Γκερέιρο, Λεονάρντο.

Εκτός έμειναν οι Μπερνς, Έντερ, Νταντόμο, Αργυρίου και Ντρπιτς, που πάντως θα μεταβούν με την υπόλοιπη ομάδα στο γήπεδο. Στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή διανυκτέρευσε και ο Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος δείπνησε με την ομάδα το βράδυ της Παρασκευής. Πληροφορίες αναφέρουν πως στις εξέδρες του ΟΑΚΑ (εκτός απροόπτου) δεν θα βρίσκονται απόψε οι δύο μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ, Νίκος Νοτιάς και Πέτρος Παππάς.

Τη βεβαιότητα πως αν οι παίκτες της ΑΕΚ αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους θα κατακτήσουν το Κύπελλο εξέφρασε ο Μανόλο Χιμένεθ μιλώντας τους την Παρασκευή. «Αν παίξουμε δέκα ματς με τον Ατρόμητο, θα κερδίσουμε τα εννέα. Σημασία έχει όμως τι θα κάνουμε στον τελικό. Ο Ατρόμητος είναι καλή ομάδα, αλλά αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Βρίσκεστε 90 λεπτά από το να μπείτε στην ιστορία του συλλόγου. Σας έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Ανταποδώστε μου την εμπιστοσύνη στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε δυνατοί, ενωμένοι και συγκεντρωμένοι», τόνισε ο Ανδαλουσιανός προπονητής. Απόψε στο πλευρό του θα βρίσκεται η σύζυγος και τα παιδιά του, που ταξίδεψαν από τη Σεβίλλη στην Αθήνα για τον τελικό.

Πηγή: sport-fm.gr