Η εντυπωσιακή επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Σιένα με 89-41 συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που διατηρεί ο Ολυμπιακός στο γήπεδό του στην Ευρωλίγκα, καθώς οι Πειραιώτες στους τελευταίους 29 αγώνες στο ΣΕΦ μετρούν μόλις δύο ήττες. Πριν από την ήττα από τη Φενέρ, μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν 20 σερί νίκες. Με αφορμή τη νίκη αυτή, το sday.gr θυμάται την πορεία του Ολυμπιακού το διάστημα αυτό και τα μοναδικά χαμένα παιχνίδια.

Περίοδος 2008-09

Η απόκτηση των Τσίλντρες, Παπαλουκά και Βούισιτς δημιουργεί όνειρα και φιλοδοξίες στον Ολυμπιακό για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Σημαντικό όπλο για τη συνολική πορεία των «ερυθρολεύκων» τη χρονιά αυτή η έδρα τους, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με τέσσερις σερί νίκες στην έδρα τους στην κανονική περίοδο εξασφαλίζουν την πρόκριση στο ΤΟΠ 16, κάτι που τους οδηγεί σε χαλάρωση και σε ήττα από τη Λε Μαν την τελευταία αγωνιστική. Η συνέχεια καθιστά το ΣΕΦ απόρθητο, καθώς υποκύπτουν εκεί πρώτα για το ΤΟΠ 16 οι Ταού, Πρόκομ και Αρμάνι Μιλάνο και στη συνέχεια για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, η Ρεάλ Μαδρίτης εις διπλούν.

Η πρεμιέρα με τη Μάλαγα στο γεμάτο ΣΕΦ:

Περίοδος 2009-10

Η πορεία του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ τη σεζόν 2009-10 είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Οι Πειραιώτες νικούν και στα πέντε παιχνίδια που δίνουν στην έδρα τους για την κανονική περίοδο, έχοντας, μάλιστα, στα τέσσερα από αυτά διαφορά πάνω από 20 πόντους. Η συνέχεια στο ΤΟΠ 16 βρίσκει τους «ερυθρολεύκους» να παίρνουν την πρόκριση, και στο γεγονός αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε το τρία στα τρία εντός έδρας απέναντι σε Κίμκι, Τσιμπόνα και Κάχα Λαμποράλ. Η διασταύρωση με την Πρόκομ στα πλέι-οφ δεν προβληματίζει τον Ολυμπιακό, ο οποίος κάνει δύο γρήγορες και άνετες νίκες στην έδρα του, και σε συνδυασμό με μία νίκη στην Πολωνία περνάει στο φάιναλ φορ. Την περίοδο αυτή, οι Πειραιώτες κάνουν δέκα νίκες σε δέκα παιχνίδια εντός έδρας, καθιστώντας το ΣΕΦ ένα πραγματικό κάστρο.

Η νίκη επί της Εφές:

Τοπ 10 του Ολυμπιακού:

Περίοδος 2010-11

Η έλευση των Ίβκοβιτς και Σπανούλη δημιουργεί νέα δεδομένα και νέες προσδοκίες στο στρατόπεδο των Πειραιωτών. Η πρόκριση στο ΤΟΠ 16 είναι εύκολη με ακόμα ένα πέντε στα πέντε στην κανονική περίοδο, φτάνοντας τις 20 συνεχόμενες νίκες στο ΣΕΦ. Μια απρόσμενη ήττα από την Φενέρμπαχτσε-Ούλκερ «σπάει» το εντυπωσιακό σερί του Ολυμπιακού. Οι νίκες, όμως, επί των Βαλένθια και Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ ξεκινάνε ένα καινούργιο σερί και δίνουν συνέχεια στις εντός έδρας επικρατήσεις της ομάδας του λιμανιού. Το εντυπωσιακό 29-2 τα τρία τελευταία χρόνια στο ΣΕΦ ολοκλήρωσε ο θρίαμβος επί της Σιένα, που , παράλληλα, οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάρριψη πολλών ρεκόρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Η ήττα που σπάει το σερί:

Πηγή: sday.gr