Κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι είναι για την ΑΕΚ ο αυριανός επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου ΟΠΑΠ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η «Ένωση» στη ρεβάνς του 0-0 του ΟΑΚΑ δεν καλείται απλώς να σταθεί όρθια στην Τούμπα και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, αλλά να «σώσει» μία ακόμη χρονιά που σε κάθε άλλη περίπτωση θα κριθεί και πάλι αποτυχημένη. Αντιθέτως, ένας τίτλος, ο πρώτος μετά το 2002, θα δώσει μία αχτίδα φωτός, αλλά και την απαραίτητη ώθηση εν όψει των play-offs.

Τολμά με ρόμβο

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκανε χθες δοκιμές, αφού οι περισσότεροι παίκτες του ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Όμως το πιθανότερο είναι να επιμείνει στο 4-4-2 με ρόμβο και στα πρόσωπα που προ δεκαημέρου θριάμβευσαν του (έστω κι ελλιπούς τότε) ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 4-0 για το πρωτάθλημα. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Νίκου Γεωργέα, ο οποίος έκανε χθες ατομικό πρόγραμμα και αν δεν κριθεί έτοιμος τη θέση του θα πάρει ένας εκ των Σανέλ Γιάχιτς και Κώστα Μανωλά. Άγνωστο, επίσης, είναι αν παρτενέρ του επιθετικού Σκόκο θα είναι ο Μπλάνκο ή ο Μανωλάς.

Οι υπόλοιπες θέσεις-εκτός κι αν ο απρόβλεπτος Ανδαλουσιανός κάνει κάποια έκπληξη-μοιάζουν εξασφαλισμένες: Σάχα, Δέλλας, Ματέος, Καράμπελας, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Γκερέιρο και Σκόκο. Η προετοιμασία της ΑΕΚ ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί κι εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη. Σε αυτή είναι πολύ πιθανό να μη βρίσκονται οι Παναγιώτης Λαγός και Σάββας Γκέντσογλου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Ο Μανόλο δείχνει το δρόμο

Τα στοιχεία δείχνουν πως ο θεσμός του Κυπέλλου ταιριάζει στον Μανόλο Χιμένεθ. Πέρα από τις τρεις προκρίσεις σε ισάριθμους γύρους με την ΑΕΚ, ο 47χρονος τεχνικός είχε με τη Σεβίλλη οκτώ προκρίσεις και δύο μόνο αποκλεισμούς στο Κόπα Ντελ Ρέι.

Πηγή: sport-fm.gr