Το δεύτερο βήμα για να εκπληρώσει το στόχο των τριών νικών στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό θέλει να κάνει σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην «Ένωση» (19:30 Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6). Ξεκινάει βασικός, κατά πάσα πιθανότητα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, μέσα και ο Νίνης. Βέλιτς: «Θα με ενδιέφερε ο Παναθηναϊκός».

Ένα από τα τελευταία του χαρτιά παίζει σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΑΕΚ για την υπόθεση τίτλος. Οι «πράσινοι» θέλουν πάση θυσία τη νίκη ώστε να μειώσουν και πάλι στους επτά βαθμούς της διαφορά τους από την πρώτη θέση και να πάνε την επόμενη αγωνιστική μέσα στο Καραϊσκάκη για να παίξουν …τελικό. Ο στόχος παραμένει οι εννιά σερί νίκες και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει. Στο «τριφύλλι» υπάρχει η πίστη πως αν πάρουν 27 βαθμούς θα στεφθούν και πρωταθλητές, αφού θεωρούν πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να φτάσει αλώβητος μέχρι την «γραμμή του τερματισμού».

Επειδή όμως τα βήματα πρέπει να γίνονται ένα-ένα, όπως λένε στο «πράσινο» στρατόπεδο, προέχει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, στην οποία …χρωστάνε και έναν αποκλεισμό από το Κύπελλο. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε εντατικά μαθήματα όλη την εβδομάδα στους παίκτες του, για το πώς θα παραταχθεί η «Ένωση, την οποία περιμένει σε αμυντική διάταξη και με «όπλο» τις αντεπιθέσεις. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλει να …πάθει τα ίδια και με τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου και έτσι έχει προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» για έναν αγώνα υπομονής και τακτικής.

Υπέρ του Ζιλμπέρτο οι πιθανότητες

Ο Φερέιρα δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να παρατάξει την ομάδα του χωρίς τον βασικό της αμυντικό χαφ, πάνω στον οποίο στηρίζει πολλά. Ο Βραζιλιάνος είναι ένα από τα «κλειδιά» του συστήματος του Παναθηναϊκού, αφού πέραν της αμυντικής δουλειάς που κάνει, βοηθάει και στην ανάπτυξή της παίρνοντας και δίνοντας την πρώτη πάσα, αλλά δίνει και ηρεμία στους υπόλοιπους, ενώ στα τελευταία ματς έχει συμβάλλει και στο σκοράρισμα. Ο 35χρονος χαφ ταλαιπωρείται από ίωση τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να νιώθει αδύναμος, αλλά το γεγονός ότι δεν ανέβασε πυρετό δίνει πολλές ελπίδες για να αγωνιστεί. «Θα ξεκουραστώ και πιστεύω ότι θα είμαι σε θέση να παίξω αύριο. Θα φανεί οριστικά το πρωί, αλλά ευτυχώς δεν έχω πυρετό» έλεγε στους συμπαίκτες του χθες.

Με Λέτο και Λάζαρο στα «φτερά»

Αντίθετα με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος είναι αμφίβολος, κανονικά θα ξεκινήσει ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος ξεπέρασε τις όποιες ενοχλήσεις που είχε. Αντίθετα με τον Έλληνα χαφ, οριστικά εκτός είναι ο Μπουμσόνγκ, ενώ αμφίβολος είναι ο Μαρίνος, λόγω κάποιων ενοχλήσεων που έχει στον έσω πλάγιο σύνδεσμο.

Με βάση αυτά, ο προπονητής του «τριφυλλιού» προτίθεται να παρατάξει το αγαπημένο του 4-3-3, με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τους Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ και Ιωαννίδη στην άμυνα, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Νίνη στα χαφ, ενώ οι Λέτο, Χριστοδουλόπουλος θα πλαισιώσουν τον Σισέ στην επίθεση.

Βέλιτς: «Θα με ενδιέφερε ο Παναθηναϊκός»

Ένας από του υποψήφιους για να αντικαταστήσει τον Κάρλος Φρέιτας, πλην των Γιάννη Σαμαρά και Άκη Ζήκου, στον Παναθηναϊκό είναι και ο Γιάσμινκο Βέλιτς, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς επί του θέματος τόνισε: «Είμαι δύο χρόνια μακριά από το ποδόσφαιρο και μου λείπει. Είχα επαφές με ελληνική ομάδα, όχι από τις κορυφαίες, και συζητήσεις στο εξωτερικό. Επειδή με ρωτάτε για τον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει κάτι. Θα με ενδιέφερε πάντα να επιστρέψω σ’ αυτό το πόστο, όμως πιστεύω ότι είναι καλό αυτό να γίνει το καλοκαίρι, εφόσον προκύψει θέμα. Είναι ευχάριστο ότι το τελευταίο διάστημα αναγνωρίζεται το έργο μου στον Παναθηναϊκό».

Πηγή: sport-fm.gr