Την επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού σκέφτεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν. Ο Βέλγος φορ έχει χάσει τη συχνή επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα και για τον λόγο αυτό ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αλλάζει τα σχέδιά του, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Άρη.

Το ξεκίνημά του τη φετινή σεζόν, εντυπωσιακό. Τα γκολ του έρχονταν το ένα πίσω από το άλλο, δείχνοντας πως θα υπάρξει μάχη μέχρις εσχάτων με τον Τζιμπρίλ Σισέ για το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Όλα αυτά όμως άλλαξαν, όταν ο Βαλβέρδε τον απέσυρε από την κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού και άρχισε να τον χρησιμοποιεί στα άκρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη συχνή επαφή του με το σκοράρισμα. Το γεγονός αυτό δεν έχει λάθει της προσοχής του Ισπανού τεχνικού και για τον λόγο αυτό σκέφτεται να τον επαναφέρει ως επιθετική αιχμή των «ερυθρολεύκων» στα ντέρμπι που ακολουθούν.

Για να υλοποιηθεί, όμως, αυτή η σκέψη του προπονητή των Πειραιωτών πρέπει να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η απουσία του Ριέρα ήταν ένας από τους λόγους που έπαιζε ο Μιραλάς στα αριστερά, ενώ οι καθόλου πειστικές παρουσίες των Ρόμενταλ, Ζαϊρί (ως βασικός) και Φετφατζίδη στα δεξιά ήταν η αιτία για τη μετατόπισή του δεξιά. Η διεμβολιστικότητα του Βέλγου επιθετικού είναι ένα πολύ χρήσιμο προσόν για τα δύσκολα ματς, αφού μπορεί να αναστατώσει τις αντίπαλες άμυνες και με μία του ενέργεια να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, αλλά αν δεν ικανοποιούν οι λύσεις στα πλάγια, είναι πολύ πιθανό να παραμείνει ο Μιραλάς στα άκρα και να παίζει ένας εκ των Πάντελιτς ή Τζεμπούρ στην κορυφή, αν και υπάρχει η σκέψη να πάει ο Αλγερινός στα δεξιά.

Πηγή: sport-fm.gr