Στην αδυναμία του Ολυμπιακού να δημιουργήσει ευκαιρίες στην Τούμπα, αλλά και στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, απέδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον αποκλεισμό της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.

«Δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες. Γενικά το παιχνίδι δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Και ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος είχε μόνο ένα σουτ του Βιεϊρίνια στο δεύτερο λεπτό. Εμείς στο πρώτο μέρος κυριαρχήσαμε στο γήπεδο, γιατί ο ΠΑΟΚ είχε κλειστεί πολύ πίσω, αλλά δεν ήμασταν ικανοί να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Κάναμε μόνο κάποια μακρινά σουτ, που δεν είχαν αποτέλεσμα. Στη διάρκεια της ανάπαυλας ήμασταν σίγουροι πως θα κερδίζαμε. Η ομάδα που θα έβαζε ένα γκολ θα είχε το προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος δεχτήκαμε νωρίς το γκολ και δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε. Δεν πιστεύω πως ήμασταν ανοργάνωτοι στην επίθεση, αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να επιρρίψουμε ευθύνες στους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ όποια ομάδα μένει με δέκα παίκτες στο τέλος, χάνει. Να είστε σίγουροι ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και θα κάνουμε την αυτοκριτική μας», τόνισε ο Βάσκος προπονητής.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών θεωρεί πως καθοριστικό ρόλο για τον αποκλεισμό έπαιξε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. «Το κλειδί του αποκλεισμού ήταν το αποτέλεσμα στην έδρα μας. Ξέραμε ότι το σημερινό δεν θα ήταν ένα παιχνίδι με πολλά γκολ. Γνωρίζουμε τα αποτελέσματα που φέρνει ο ΠΑΟΚ και τα δικά μας αποτελέσματα εκτός έδρας. Σίγουρα όμως στο Καραϊσκάκη θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ καλύτερο σκορ από αυτό που είχαμε», δήλωσε.

Αναφορικά με την αποβολή του Κέβιν Μιραλάς είπε: «Δεν χάσαμε λόγω της αποβολής. Αλλά σίγουρα προτιμάμε να τελειώνουμε τα ματς με έντεκα παίκτες».

Για τη διεξαγωγή του αγώνα χωρίς φιλάθλους είπε: «Μου αρέσει να παίζουμε με κόσμο. Έτσι το παιχνίδι αποκτά περισσότερο ρυθμό. Ο κόσμος που υπήρχε σήμερα στο γήπεδο ενθάρρυνε την ομάδα του ΠΑΟΚ. Εμείς θέλαμε να έχουμε ένα παιχνίδι με ρυθμό, αλλά σήμερα δεν έγινε κάτι τέτοιο».

Κληθείς να σχολιάσει τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή του ματς, είπε: «Είμαι προπονητής ποδοσφαίρου και ασχολούμαι μόνο με όσα γίνονται εντός αγωνιστικού χώρου. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πολλή ή λίγη αστυνομία. Εγώ είμαι πολύ καινούριος για να το ξέρω αυτό. Ίσως εσείς το ξέρετε καλύτερα επειδή ξέρετε περισσότερα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα σε αυτά τα παιχνίδια. Δεν ξέρω αν εσείς περνάτε τα ίδια όταν έρχεστε στο Καραϊσκάκη, αλλά εμείς περνάμε άσχημα κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ».

Τέλος, αναφορικά με τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο εξής, είπε: «Προς το παρόν έχουμε χάσει έναν παίκτη για την Κυριακή, αλλά προτεραιότητά μας είναι το πρωτάθλημα. Δεν θέλουμε να μας επηρεάσει αυτό, γιατί έχουμε ένα κρίσιμο ματς την Κυριακή. Θέλουμε να επανέλθουμε γρήγορα γιατί έχουμε δύσκολες υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα».

Πηγή: sportfm.gr