«Υπάρχει συμφωνία με την ΑΕΚ και ο Ματέος έχει εξουσιοδοτηθεί από εμάς να ταξιδέψει για να υπογράψει το συμβόλαιό του», δήλωσε ο Χόρχε Βαλντάνο SportDay, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί στους όρους του δανεισμού. Ο υψηλόσωμος αμυντικός, που φτάνει στις 16:00, θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι και από εκεί και πέρα θα υπάρχει δυνατότητα από την ελληνική ομάδα, όπως όλα δείχνουν, για επέκταση αυτής της συμφωνίας για ένα ακόμα έτος.

Ο 24χρονος μπακ αμείβεται με 500.000 ευρώ ετησίως από τη «βασίλισσα», αλλά η ΑΕΚ θα καλύπτει το μισό συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι. Αν τελικώς υπάρξει επέκταση της παραμονής του στην Ελλάδα, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν θα παραμείνει με τους ίδιους όρους. Από την άλλη πλευρά βέβαια είναι αρκετά δύσκολο να βρει θέση στους «μερένχες», στην αμυντική γραμμή των οποίων υπάρχουν οι Πέπε, Καρβάλιο, Αλμπιόλ, Γκαράι και Σέρχιο Ράμος.

Στο μεταξύ, την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα θα έχει σήμερα ο Ναμπίλ Μπάχα. Ο Μαροκινός επιθετικός θα γνωριστεί με τους νέους του συμπαίκτες, ενώ θα έχει και μια πρώτη επαφή με τον Μανόλο Χιμένεθ. Το σημαντικότερο είναι να φανεί σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής και το πότε θα είναι έτοιμος για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο 30χρονος φορ μοιάζει πολύ δύσκολο να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, αν και όλα θα κριθούν σήμερα. Υπογραφές για το τυπικό μέρος της απόκτησης του Μπάχα αναμένεται να «πέσουν» τη Δευτέρα, μαζί με τον Νταβίντ Ματέος.

Πηγή: www.sport-fm.gr