Επίθεση από το πρώτο λεπτό ζήτησε κόντρα στον Εργοτέλη από τους παίκτες του ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε εφ όλης της ύλης στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι πάνω από όλους είναι η ομάδα και η στρατηγική της. Στην αποστολή για το ματς με τους Κρητικούς ο Λέτο, ετοιμάζει Ιωαννίδη για βασικό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ούτε πρόεδρος και προπονητής, ούτε παίκτες, ούτε κανείς μπορούν να βρίσκονται πάνω από την σύλλογο και την στρατηγική που έχει».

«Πρόθεση μου είναι να τα λέμε ανά τακτά διαστήματα. Να γράφετε την αλήθεια και να την λέτε στον κόσμο , για να την μεταφέρετε πιο σωστά την φιλοσοφία μου».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ είπε: «Στο ματς με την ΑΕΚ ειπώθηκε ότι χάσαμε λόγω των αλλαγών που έγιναν αλλά αυτό δεν ισχύει. Έπαιξαν κάποιοι παίκτες που είναι διεθνής όπως ο Γιούρκας και ο Καραγκούνης, για τους οποίους δεν τίθεται θέμα για την αξία τους. Δεν θα ήταν σωστό να μην δίνω ευκαιρίες σε όλους. Το πιο βασικό σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός είναι να τους έχεις ανά πάσα στιγμή όλους έτοιμους να παίξουν. Απέναντι στην ΑΕΚ ήμασταν κακοί στο α’ μέρος, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και το θέμα είναι ότι δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε μετά το γκολ που δεχτήκαμε . Δεν ευθύνονται οι αλλαγές γι αυτό , γιατί και με τον Πανιώνιο γύρισαν ο Ζιλμπέρτο, ο Γκοβού και ο Βύντρα, αλλά και πάλι δεν παίξαμε καλά και πάλι δεν κερδίσαμε. Οπότε δεν είναι σωστό να ρίχνουμε την ευθύνη στις αλλαγές και σε έναν παίκτη όπως ο Γιούρκας όπως έγινε στο ματς με την ΑΕΚ».

Για τον Γκοβού είπε: «Όταν ήρθα στον ΠΑΟ υπήρχε ήδη πρόβλημα με τον Γκοβού. Άκουγα πολλά αλλά έκλεισα τα αυτιά μου και θέλησα να δω εγώ ο ίδιος τι συμβαίνει. Υπήρχε κακό κλίμα γι αυτόν αλλά όσο είμαι εγώ δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα δουλεύει πολύ και έχει βελτιωθεί. Δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που μπορεί αλλά ελπίζω ότι θα το κάνει.
Για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αρκέστηκε να πει: «Είναι νέος και μπορεί να εξελιχθεί, πρέπει όμως να μάθει να παίζει και στα άκρα και στο κέντρο. Κάποιες φορές πράγματα που συζητάμε βγαίνουν στον Τύπο αλλά πολλά από αυτά δεν είναι αλήθεια . Γενικά, χωρίς να αναφέρομαι στον Χριστοδουλόπουλο, η ομάδα είναι αυτή που κερδίζει και όχι οι παίκτες. Αν ο καθένας έπαιζε όπου ήθελε θα είχαμε πρόβλημα. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Αλλιώς με αυτό τον τρόπο κερδίζεις αγώνες αλλά όχι τίτλους».

Για το ματς με τον Εργοτέλη είπε ότι είναι πιθανόν να μην ξεκινήσει ο Λέτο ο οποίος είναι στην αποστολή και αυτό επειδή προτιμά ετοιμοπόλεμους παίκτες, ενώ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να δείξουν επιθετικό πνεύμα από την αρχή.
Εκτός αποστολής έμειναν οι: Μαρίνος, Γκαρσία, Φερνάντες, Πλεσί και Δημούτσος καθώς και οι τιμωρημένοι λόγω καρτών Σαριέγκι και Σπυρόπουλος, ενώ το πλάνο ενδεκάδας που έχει στο μυαλό του ο Φερέιρα είναι το εξής: ο Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, με τους Καντέ και Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Ο Βύντρα θα καλύψει τη δεξιά πλευρά και ο Ιωαννίδης αριστερά. Τα δύο αμυντικά χαφ θα αποτελούν οι Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης, οι οποίοι θα έχουν μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή τον Καραγκούνη. Στην επίθεση το… ακούραστο δυναμό της «πράσινης» μηχανής, ο Τζιμπρίλ Σισε θα έχει τη συμπαράσταση από Γκοβού και Χριστοδουλόπουλο.

Πηγή: sport-fm.gr