Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές για τον τελικό του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα μέτρα που θα παρθούν για τον συγκεκριμένο αγώνα θα θυμίζουν έντονα Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ και Ασφάλεια έχουν εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έχει ακυρώσει ήδη όλα τα ρεπό και τις άδειες για να βρίσκεται σε εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο. Παράλληλα, οι υπηρεσίες βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τις ιταλικές αρχές και με τη Europol για ανταλλαγή πληροφοριών.

Την ημέρα του τελικού θα χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό σύστημα anti-drone. Θα υπάρχουν «αποστειρωμένοι» δρόμοι και η διέλευση θα γίνεται μόνο με διαπιστεύσεις. Οι μόνιμοι κάτοικοι θα παραλάβουν από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους διαπιστεύσεις (ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι), για να μπορούν να κινηθούν σε «απαγορευμένους δρόμους».

Πρόβλεψη υπάρχει και για οποιαδήποτε ακτιβιστική ενέργεια. Η σκέψη αυτή την ώρα είναι να απαγορευθούν εκείνη την ημέρα οι συγκεντρώσεις.