Την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα πορεία διεξαγωγής της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων εξέφρασε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012» Σεμπάστιαν Κόε.

Όπως είπε, επισκέφθηκε 16 Ολυμπιακές εγκαταστάσεις όπου γίνονται αγώνες και η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική, ενώ οι εθελοντές κερδίζουν τις εντυπώσεις με το χαμόγελο και την εξυπηρέτηση που παρέχουν σε όλους. Με τα καλύτερα λόγια του μιλούν για τη διοργάνωση και στελέχη του παγκόσμιου αθλητικού κινήματος, όπως ο παλιός αθλητής του στίβου Φράνκι Φρέντερικς.

«Ήδη έχουν δοθεί 53 χρυσά μετάλλια σε 11 αθλήματα σε 34 χώρες. Εχουμε επίσης 7 παγκόσμια ρεκόρ, εκ των οποίων δύο στην τοξοβολία, δύο στην κολύμβηση, δύο στην άρση βαρών καθώς και 30 Ολυμπιακά ρεκόρ» είπε.

Για τον αριθμό των θεατών που έχει παρακολουθήσει μέχρι τώρα τους αγώνες, δήλωσε ικανοποιημένος, όπως και την τηλεθέαση που έχουν οι Αγώνες στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ιστότοπος των Αγώνων είναι αυτή τη στιγμή ο πιο δημοφιλής αθλητικός χώρος στον κόσμο. Περισσότεροι από 38 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το σάιτ από την έναρξη των Αγώνων μέχρι την Τρίτη το βράδυ. Έχουμε δηλαδή ένα μέσο όρο 11 εκ. χτυπημάτων ανά ημέρα» τόνισε.