Την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής της 29χρονης Ηριάννας, η οποία βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ζήτησε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, Γιώργος Γεράκης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στη εισήγηση του παραδέχθηκε πως ο εγκλεισμός της 29χρονη μεταδιδακτορικής φοιτήτριας, που έχει καταδικαστεί σε κάθιερξη 13 ετών, δημιουργεί προβλήματα στην πορεία της αλλά όχι ανεπανόρθωτη βλάβη.

«Το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη. Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέριας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον» είπε ο εισαγγελέας για την 29χρονη Ηριάννα προσθέτοντας πως η νέα αίτηση έπρεπε να στηρίζεται σε νέα γεγονότα. «Είναι προϋπόθεση αυτό αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως».

Αναφερόμενος δε στην τοποθέτηση της Ηριάννας ότι είναι αθώα ο εισαγγελέας υπογράμμισε: «Ούτε ο προβληματισμός της υπεράσπισης και της ιδίας ότι έχει ως κεκτημένο το τεκμήριο της αθωότητας ευσταθεί, αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση».

Νωρίτερα, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε «όχι» και στην αίτηση αναστολής του 33χρονου Περικλή ο οποίος επίσης έχει καταδικαστεί για την ίδια κατηγορία.