Ο πρωταγωνιστής του ερωτικού τριγώνου του Κορωπίου, ο άνδρας που αποτέλεσε το μήλον της έριδος μεταξύ της λεγόμενης «φόνισσας του Κορωπίου» και της εν διαστάσει συζύγου του, η οποία  βρήκε τραγικό θάνατο το περασμένο καλοκαίρι, έκανε στροφή 180 μοιρών στους αρχικούς ισχυρισμούς του καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου 

Οι αντιφάσεις που έπεσε ο 41χρονος σε σχέση με την αρχική του κατάθεση , στην οποία μιλούσε για απειλές που δεχόταν πριν τη δολοφονία από την κατηγορούμενη ερωμένη του και μητέρα των δυο από τα τέσσερα παιδιά του, το θρασύτατο ύφος του ενώπιον του δικαστηρίου αλλά και η χρήση του… άπταιστου ενικού προκάλεσε την αντίδραση της έδρας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου φανερά εκνευρισμένη και με έντονο ύφος του απηύθυνε το λόγο λέγοντας: «Σταμάτα να μιλάς έτσι γιατί θα αλλάξει και το δικαστήριο στάση απέναντι σου». Αλλά και η εισαγγελέας της έδρας τον κάλεσε να πει την αλήθεια και επιφυλάχθηκε στο τέλος της διαδικασίας να ζητήσει την κράτηση του για ψευδορκία. «Τα παιδιά σας ήταν εκεί ,ένα στο αυτοκίνητο και δυο μπροστά στη μάνα τους πείτε τι είδατε…» του είπε η εισαγγελική λειτουργός. «Κυρία μου σας λέω…» της απάντησε και η εισαγγελέας του είπε με τη σειρά της: «Δεν είμαι κυρία σου…» για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: «Σας μιλάω συνέχεια στον πληθυντικό, σας δείχνω σεβασμό, καταλαβαίνω ότι είναι ο τρόπος που μιλάτε, αλλά όχι παλιοκουβέντες και ενικός».

Ακόμη και η συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, την οποία ο 41χρονος ισχυρίζεται πως εξακολουθεί να αγαπά ,αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του σχολίασε: «ο άνθρωπος έχει δώσει πολλές εκδοχές, σε διαφορετικές στιγμές. Καταλήγω ότι εγώ αισθάνθηκα να έχω ταχυπαλμία και εκνευρισμό από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τους ανθρώπους και τα γεγονότα. Πρέπει να αναλογιστούμε τι ζούσαν αυτές οι δυο κοπέλες τέσσερα χρόνια, στην καθεμία να δίνει την αλήθεια που θέλει». Από την πλευρά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής έκανε λόγο για «θεατράκι» αφήνοντας υπόνοιες ότι ο 41χρονος τηρεί αυτή τη στάση γιατί θέλει να πέσει στα «μαλακά» στη δίκη που είναι κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα της κατηγορουμένης.

«Έκανα πολλά λάθη, όλα δικά μου»

Ο 41χρονος κλήθηκε να απαντήσει στο «γιατί» τα πράγματα έφτασαν στο τραγικό αυτό σημείο. «Έκανα πολλά λάθη, όλα δικά μου. Γι αυτό φτάσαμε ως εδώ. Μια γυναίκα στο χώμα και μια στη φυλακή» είπε ο μάρτυρας και απέδωσε τη συμπεριφορά του στην πίεση που δεχόταν, εκείνη την περίοδο, από τα οικονομικά προβλήματα, που όπως είπε είχε, και το ποτό.

Ο 41χρονος έδωσε πολλές διαφορετικές εκδοχές και αυτή τη φορά επέρριψε ευθύνες στο θύμα ισχυριζόμενος πως εκείνη δεν ήθελε  να χωρίσουν παρά το γεγονός πως της έλεγε ότι αγαπούσε την 27χρονη και είχε δημιουργήσει μαζί της νέα οικογένεια.

Ο μάρτυρας άλλαξε ακόμη και την περιγραφή που είχε δώσει και για τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπος με τις δυο γυναίκες έξω από το σπίτι στο Κορωπί. «Φώναζε ο μεγάλος μου γιος. Εγώ έτρεξα και είδα δυο γυναίκες κάτω. Είπα σκοτώθηκαν στο ξύλο. Όλα τα ρούχα τους ήταν σχισμένα. Δεν ήξερα ότι υπήρχε μαχαίρι…» υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας: «Έδωσα δυο σκαμπίλια στην κατηγορούμενη και της είπα φύγε».

Λίγο αργότερα άλλαξε την περιγραφή λέγοντας πως είδε τους δυο γιούς του να κρατάνε την κατηγορούμενη ενώ η μητέρα τους ήταν αιμόφυρτη στο έδαφος . «Όταν πήγα μου είπε η γυναίκα μου “με έσφαξε”. Φοβήθηκα έτρεξα να πάω στο νοσοκομείο».

Ο 41χρονος επέμεινε πως η εν διαστάσει σύζυγος του περπάτησε και μπήκε στο αυτοκίνητο του για να τη μεταφέρει ζωντανή στο Κέντρο Υγείας και όπως είπε έμαθε για το θάνατό της την επόμενη ημέρα ενώ ήταν στο τμήμα.

Μετά από επίμονες ερωτήσεις τόσο της έδρας όσο και του συνηγόρου πολιτικής αγωγής ο 41χρονος παραδέχτηκε πως υπήρχαν απειλές από την κατηγορούμενη. «Απειλές έκανε αλλά όχι να έσφαζε» και διέψευσε πως εκείνη παραμόνευε έξω από το σπίτι της γυναίκας του. Όταν του επισημάνθηκε από την έδρα πως προανακριτικά έλεγε άλλα εκείνος το διέψευσε. «Δεν τα έχω πει» απάντησε.

Ο μάρτυρας παραδέχτηκε πως από το 2010 διατηρούσε παράλληλη σχέση και με τις δυο γυναίκες. Όταν το 2014 αποκαλύφθηκε το μυστικό του, ο μάρτυρας περιέγραψε ομηρικούς καυγάδες μεταξύ των δυο γυναικών. Για τον εαυτό του ισχυρίστηκε πως έτρωγε ξύλο από τη γυναίκα του και οτι η κατηγορούμενη, μια φορά, του επιτέθηκε με καυτό λάδι. «Δεν ήταν και τίποτα, όμως» είπε επιχειρώντας να μειώσει την αξία του επεισοδίου.

Εισαγγελέας: Γιατί;

Μάρτυρας: Λάθη έκανα, αυτά μας έφεραν εδώ.

Εισαγγελέας: Ο καθένας κάνει τα λάθη του και τα πληρώνει.

Μάρτυρας: Ναι, έχετε δίκιο.

(…)

Πολιτική Αγωγή: Λέτε ότι η κατηγορουμένη είχε δεχθεί απειλές. Μπορείτε να το εξηγήσετε;

Μάρτυρας: Απειλές; Ξέρεις πως είναι αυτά…Τα παίρνεις με έναν  άνθρωπο και του λες διάφορα. Δε σας έχει τύχει ποτέ εσάς; Και από την πλευρά της γυναίκας μου υπήρχαν απειλές… Καυγάδες γίνονταν συνεχώς, λόγια λέγανε….

Στις ερωτήσεις της έδρας γιατί δεν βλέπει πλέον τα παιδιά του που είχε με το θύμα, ο 41χρονος είπε ότι τους τηλεφώνησε «δυο τρεις φορές αλλά δεν απαντούσαν» και ότι μετά «τα παράτησα». Μάλιστα, επικαλέστηκε και ασφαλιστικά μέτρα που του απαγορεύουν, όπως είπε, να τα πλησιάσει…

Μάρτυρας: Η κατηγορούμενη μου έλεγε να πηγαίνω να τα βλέπω τα παιδιά μου, να βγούμε όλοι μαζί βόλτα.

Πρόεδρος: Άλλα λέτε προανακριτικά…

Μάρτυρας: Δεν τα έχω πει… ήμουν πιεσμένος…

«Σας  παρακαλώ κάντε κάτι δεν πρέπει να πεθάνει»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν και οι δυο γιατροί οι οποίοι προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στην 35χρονη. «Εμείς διαπιστώσαμε το θάνατο της γυναίκας» είπε η μια γιατρός ενώ στη συνέχεια ο συνάδελφος της απαντώντας στις αιτιάσεις της υπεράσπισης ότι πιθανότατα φέρουν ευθύνες οι γιατροί για το χαμό της γυναίκας απάντησε φορτισμένος: «Κάναμε ότι μπορούσαμε. Όταν ήρθε η γυναίκα τα δυο παιδάκια, είχαν αίματα, με έπιασαν από το χέρι και μου είπαν “σας παρακαλώ κάντε κάτι δεν πρέπει να πεθάνει”. Κάναμε ότι μπορούσαμε ήταν ένας νέος άνθρωπος. Δεν με ενδιέφερε ποιος και γιατί τον σκότωσε. Φορούσα τη ματωμένη ποδιά και δεν έβγαινα έξω για να μην με δουν τα παιδιά».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.