Νέα επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων ορίστηκε, με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, η εισαγγελέας εφετών Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Η κυρία Ψαρουδάκη, η οποία υπηρετούσε στον Πειραιά, θα αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων για τέσσερα χρόνια και χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο μεταξύ των ανωτάτων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που συμμετείχαν ήταν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η Εισαγγελέας του ΑΠ Ξένη Δημητρίου, αποφάσισε, επίσης, την τοποθέτηση του εισαγγελέα Παρασκευά Αδάμη στη θέση του εισαγγελικού λειτουργού που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Χάγη (Eurojust).

O κ. Αδάμης θα αντικαταστήσει τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη ενώ σε προσεχή συνεδρίαση του ΑΔΣ θα επιλεγεί ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας, που θα καταλάβει τη θέση του εισαγγελέα Γαληνού Μπρή αλλά και ο εισαγγελικός λειτουργός, ανώτατος, στην προκειμένη περίπτωση που θα οριστεί αναπληρωτής συνδράμοντας την επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα αντεισαγγελέα του ΑΠ Άννα Ζαίρη.