«Κρατά γερά. Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή. Είναι σκευωρία, βάστα βάστα» φώναζε ομάδα ομοϊδεατών του 42χρονου, που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό 24χρονου φοιτητή στους Αμπελόκηπους, η οποία συγκεντρώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να τον στηρίξει. Μάλιστα, στράφηκαν και κατά των δημοσιογράφων φωνάζοντας «κοράκια ψοφάτε για αίμα. Έρχονται κι αλλα μνημόνια τώρα.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποιο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν διαβιβαστεί όλα τα έγγραφα από τις αστυνομικές αρχές.

Ο 42χρονος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας ενώ εργάζεται, από το 2012, και ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του προέδρου της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ληστείας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στην αιματηρή επίθεση και ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος ο οποίος τον αναγνώρισε έχει προσωπικές διαφορές μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος φοιτητής έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην περιοχή των Ελληνορώσων, λίγες ώρες μετά από επίθεση, με μπογιές και βαριοπούλες, που σημειώθηκε στο κατάστημα της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων. Οι δράστες χτύπησαν τον 24χρονο στο κεφάλι και το σώμα μέχρι λιποθυμίας . Ο νεαρός νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων δραστών.