«Είχα αποφασίσει μόνο να επιδείξω το όπλο μου και να εκφοβίσω το Μ.Λ. και μόνο αυτό! Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε, οι ύβρεις και οι προσβολές του προς εμένα , οι βλασφημίες του προς τα Θεία , ο φόβος που με κατέκλεισε εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα και η πάλη σώμα με σώμα η οποία ακολούθησε έφερε ως αποτέλεσμα το μοιραίο». Με τα λόγια αυτά ο 39χρονος παραολυμπιονίκης επιχείρησε, ενώπιον του ανακριτή, να εξηγήσει τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο έγκλημα.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Ο κατηγορούμενος μίλησε για όσα προηγήθηκαν της στυγερής δολοφονίας του 47χρονου ξενοδόχου τον οποίο όπως λέει απέφευγε γιατί «μου έδινε πάντα την εντύπωση του ανθρώπου που δεν θα διστάσει να τραβήξει όπλο» αλλά και τη σύντομη ερωτική σχέση που είχε με την σύζυγο του θύματος η οποία  «μου έλεγε ότι είχε υποστεί πολλές φορές ξυλοδαρμούς από αυτόν και ότι τα ίδια είχαν υποστεί και τα παιδιά τους. Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει μέσα μου μια απέχθεια για τον εκλιπόντα αλλά και την απόφασή μου να μη συνεχίσω τις επαφές μαζί της όπως και έκανα.…».

Ο 39χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρεται και στη μητέρα του υπογραμμίζοντας τον στενό τους δεσμό καθώς εκείνη είναι «που εδώ και 15 χρόνια με σηκώνει όρθιο καθημερινά… και κάνει κάθε τι για εμένα μαζί με εμένα με αποτέλεσμα να γινόμαστε ένας άνθρωπος , ένα σώμα και μια ψυχή. Χωρίς τη μητέρα μου θα πεθάνω…».

Για αυτό και ο 39χρονος εστιάζει στις απειλές, που όπως ισχυρίζεται, δεχόταν ο ίδιος αλλά και η οικογένεια του από τον 47χρονο και ήταν αυτές που τον έκαναν να αποφασίσει να τον εκφοβίσει ώστε να σταματήσει  κάθε επαφή μαζί τους. Γι’ αυτό το λόγο, όπως ισχυρίζεται έκλεισε και τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος του πρακτορείου του. «Σε περίπτωση που η συμπεριφορά του ήταν απειλητική κυρίως προς τη μητέρα μου ήθελα απλώς να τον φοβίσω επιδεικνύοντας του το όπλο μου, το οποίο ας σημειωθεί δεν ήταν οπλισμένο» (…) «Αφήνιασα και τον πυροβόλησα δύο φορές» είπε ο κατηγορούμενος ισχυριζόμενος πως φοβήθηκε για τη ζωή του αφού ένοιωθε πως ήταν σε δυσχερή θέση απέναντι του, λόγω του ότι ήταν καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι.

Ο παραολυμπιονίκης επέμεινε ενώπιον του ανακριτή ότι των πυροβολισμών προηγήθηκε έντονος καβγάς με αφορμή το γεγονός ότι είπε στο θύμα πως δεν είχε πρόθεση να καταθέσει σε βάρος της πρώην συζύγου του.

«Μου ζητούσε να πω ψέματα και να ακυρώσω των εαυτό μου και την προσωπικότητά μου. Μου ζητούσε να ξεφτιλιστώ και να ορκιστώ ψέματα. Αν με πικράνεις θα πικράνεις και τη μανούλα σου, έτσι μου έλεγε και με έβριζε και βλαστήμαγε»(…). Η αφήγηση της στιγμής του εγκλήματος είναι σοκαριστική: «Εξαγριωμένος σηκώθηκε από την καρέκλα του και μου απηύθυνε τις φράσεις “βρε κω… ανάπηρε, ανίκανε που πήγες με τη γυναίκα μου, τώρα θα δεις πώς θα γ… εσένα και τη μητέρα σου”. Στο άκουσμα των παραπάνω εκφράσεων έβγαλα το πιστόλι από το μαξιλαράκι του αμαξιδίου όπου το κρατούσα και του λέω ότι “έτσι και ξαναπιάσεις τη μητέρα μου στο στόμα σου με αυτό (το όπλο) θα σε π…”. Εκείνη τη στιγμή μου ορμάει με τα δυο του χέρια προκειμένου να μου αρπάξει το πιστόλι, και τα δυο του χέρια βρέθηκαν επάνω στο πιστόλι».

Ο κατηγορούμενος απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή λέγοντας πως το θύμα «έκανε το γύρω του τραπεζιού συρόμενος πάνω σε αυτό έφτασε στο πλάι μου ενώ εγώ δεν μπορούσα να κάνω κάποια κίνηση έχοντας βάλει και το δεύτερο χέρι μου στο όπλο, το δε αμαξίδιο μου δεν μπορούσε να κάνει προς τα πίσω κίνηση λόγω των φρένων που είχα θέσει. Τότε εγώ φοβούμενος για τη ζωή μου και συγκεκριμένα ότι θα μου αφαιρούσε το πιστόλι και θα με σκότωνε (ας σημειωθεί ότι κάποια στιγμή ένιωσα ότι το πιστόλι έφευγε από τα χέρια μου) τοποθέτησα του αγκώνες μου πάνω στο τραπέζι για να μπορέσω να στηριχτώ και πάνω στην πάλη που ακολούθησε προφανώς ο Μ. Λ. όπλισε το πιστόλι το οποίο εκπυρσοκρότησε περισσότερες της μια φορές. Ταυτόχρονα στη διάρκεια της πάλη με εξύβριζε με τις λέξεις “κ… ανάπηρε, άχρηστε, γ… τη μάνα σου” ενώ τον έβριζα και εγώ. Στη συνέχεια αφού είχαν προηγηθεί μερικοί πυροβολισμοί ο Μ.Λ. μου είπε “άς το κάτω ρε κ… με έχεις χτυπήσει”. Τότε εγώ τον ρώτησα και ενώ το όπλο εξακολουθούσε να βρίσκεται ανάμεσα στα χέρια μας εκείνος μου απάντησε ότι τον είχα χτυπήσει στο στήθος. Εγώ δεν είχα καταλάβει ότι τον είχα χτυπήσει μιας και εκείνος συνέχιζε τις προσπάθειες του να μου αφαιρέσει το όπλο».

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε πως  στη συνέχεια «έκανε δυο βήματα παραπίσω και είδα αίμα στο στήθος του οπότε και κατάλαβα ότι είχε χτυπηθεί. Αμέσως μετά την απομάκρυνση του άρχισε να μου πετάει ότι έβρισκε μπροστά του και συγκεκριμένα τραπέζια , καρέκλες και δελτιοθήκες, ενώ συγχρόνως συνέχιζε να με αποκαλεί ανάπηρο και ανίκανο και να βρίζει τη μητέρα μου λέγοντας μου “με σκοτώνεις ανάπηρε”». Και η αφήγηση συνεχίστηκε με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται: «κρατώντας με το ένα μου χέρι το αναξίδιο μου και με το άλλο μου χέρι το οποίο έβαλα πάνω από το τραπέζι πυροβόλησα μια φορά χωρίς να βλέπω το θύμα το οποίο απλά καταλάβαινα ότι βρισκόταν πίσω από το τραπέζι.  Θέλω να προσθέσω ότι κατά το χρονικό σημείο κατά το οποίο έκανε δυο βήματα προς τα πίσω και άρχισε να μου εκσφενδονίζει τα αντικείμενα που σας προανέφερα, το είδα να παίρνει το κινητό του τηλέφωνο και να καλεί κάποιον τον οποίο δεν κατάλαβα ποιος ήταν, λέγοντας του ότι βρίσκεται εντός πρακτορείου και τον σκοτώνουν».

Ο 39χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια της απολογίας του ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη από την  οικογένεια του θύματος. «Εκφράζω την πραγματική μου λύπη που αφαίρεσα μια ζωή πλην, όμως, θέλω εξ αρχής να σας γνωρίζω ότι δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω τον Μ.Λ.» ανέφερε τονίζοντας: «Ποτέ δε θα ξεχάσω τα δραματικά δευτερόλεπτα που μετέτρεψαν εμένα σε δράστη ενός κακουργήματος και τον εκλιπόντα σε θύμα. Σε λίγα δευτερόλεπτα έχασα πλήρως την συγκρότησή μου και τον ψύχραιμο έλεγχο του εαυτού μου. Σας διαβεβαιώνω ότι θα έκανα τα πάντα για να επανορθώσω το ανεπανόρθωτο».

Η αντίστροφη μέτρηση

Ο κατηγορούμενος μιλά αναλυτικά στην απολογία του για τις ημέρες που προηγήθηκαν του ματωμένου ραντεβού. Όπως είπε μια περίπου εβδομάδα νωρίτερα ενώ οδηγούσε συνάντησε τυχαία τον Μ.Λ. κοντά στο σπίτι του και εκείνος του ζήτησε να κλείσουν ένα ραντεβού προκειμένου να συνεννοηθούν ενόψει της δίκης στην οποία ήταν κατηγορούμενος για παράνομη κατακράτηση, απειλή  και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας που φέρεται να είχε τελέσει σε βάρος της πρώην συζύγου του. Το θύμα του ζητούσε να αλλάξει την κατάθεση που είχε δώσει σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα την Μεγάλη Εβδομάδα στο Α.Τ. Μοσχάτου πέρυσι την Μεγάλη Εβδομάδα.

«Τη Μεγάλη Δευτέρα 2016 δέχτηκα ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό μου από την πρώην σύζυγο του με το οποίο με ενημέρωνε ότι είχε τελειώσει η μεταξύ μας σχέση και με καλούσε να διαγράψω τον τηλεφωνικό αριθμό της από το κινητό μου, καθώς και να μην την ξαναενοχλήσω. Τότε την κάλεσα στο τηλέφωνο και με έκπληξη διαπίστωσα ότι στην κλήση μου απάντησε ο Μ.Λ. με τον οποίο τότε η Α.Κ. είχε λάβει διαζύγιο. Στη συνέχεια άκουσα από το βάθος την Α.Κ. να μου λέει φοβισμένη ότι είναι καλά, κάτι που όπως εκ των υστέρων έμαθα από την ίδια είπε υπό το κράτος απειλής και συγκεκριμένα πιστολιού με το οποίο τη σημάδευε. Όπως έμαθα εκ των υστέρων από την μητέρα μου και από την  ίδια την Α.Κ. η τελευταία παρακρατήθηκε από τον Μ.Λ. από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα της Μ.Δευτέρας του 2016 ενώ στη διάρκεια της κατακράτησης αυτής τη χτυπούσε με τη λαβή του όπλου , όταν δε αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη της είπε τώρα πάω να σκοτώσω τον Β.Τ. (σ.σ. τον κατηγορούμενο) και την μητέρα του. Αυτά που σας λέω τα μετέφερε η ίδια η Α.Κ. στη μητέρα μου η οποία εξέλαβε τη σχετική απειλή ως σοβαρή μιας και την κάλεσε να μου πει να παραμείνω εντός της οικείας μου και ο αδελφός μου να φύγει από το πρακτορείο που βρισκόταν» ανέφερε ο 39χρονος. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως το θύμα είχε μένος εναντίον της μητέρα μου γιατί την θεωρούσε υπεύθυνη για την σχέση του με την πρώην σύζυγο του και γιατί 2-3 φορές είχε αναλάβει την φροντίδα των παιδιών του.

«Πολλές φορές εμφανιζόταν επι τούτου μπροστά της (σ.σ. στη μητέρα του) απογευματινές συνήθως ώρες και την κοιτούσε έντονα χωρίς να της απευθύνει το λόγο. Μάλιστα, για το λόγο αυτό είχα προτείνει ο ίδιος στη μητέρα μου να την μεταφέρω στην εργασία της. Επίσης, μετά το περιστατικό της παράνομης κατακράτησης συνάντησα τον τελευταίο και τους ζήτησα να μην απειλεί τη μητέρα μου. Στη συνάντηση αυτή του εξέφρασα τη λύπη μου για τη σύναψη σχέσης με την πρώην σύζυγο του ενώ εκείνος με διαβεβαίωσε ότι όσα λέει η Α.Κ. για την κατακράτηση της από αυτόν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Στη συνέχεια ο αθλητής υποστηρίζει πως είχε παροτρύνει την Α.Κ., πριν συνάψουν σχέσεις, να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τον πρώην σύζυγο της για χάρη των παιδιών τους.

«Μου είπε πως δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει το όπλο του»

Μάλιστα, περιγράφει ένα ακόμη ραντεβού μετά το Πάσχα του 2016 και πάλι στο πρακτορείο του, όπου του ζήτησε, όπως λέει, να καταθέσει σε βάρος της πρώην συζύγου του ώστε να μπορέσει να αναλάβει εκείνος την επιμέλεια των παιδιών τους. Όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος ο Μ.Λ. του εκθείασε τις ικανότητες του στις πολεμικές τέχνες και του είπε πως δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει το όπλο του εναντίον ενός προσώπου που θεωρούσε ότι έχει σχέσεις με την πρώην σύζυγό του. «Συχνά εμφανιζόταν έξω από την οικία μου με το αυτοκίνητο του, κατέβαζε το παράθυρο του συνοδηγού και εξύβριζε εμένα και τον αδελφό μου, αποκαλώντας μας «π…» στη συνέχεια δε έφευγε από το σημείο αναπτύσσοντας απότομα ταχύτητα. Επιπλέον, ενδεικτικά περιστατικά της επιθετικής συμπεριφοράς του Μ.Λ. είναι και τα εξής: λίγο μετά αφότου σύναψα σχέσεις με την πρώην σύζυγο του εμφανίστηκε στο πρακτορείο μου συνοδευόμενος από τα παιδιά του και υπό το πρόσχημα ότι ήθελε να συμπληρώσει ένα δελτίο , τοποθέτησε το τσαντάκι μέσα στον πάγκο του πρακτορείο ανοιχτό ώστε να φαίνεται το πιστόλι που είχε μέσα και με νόημα μου είπε: «ας παίξουμε κανένα δελτίο μήπως κερδίσουμε τίποτα λεφτά , μιας και άλλοι άνθρωποι εδώ μέσα κερδίζουν την αγάπη». Επιπλέον, όπως έμαθα από τη μητέρα μου είχε εμφανιστεί έξω από στεγνωκαθαριστήριο στο Νέο Φάληρο και θεωρώντας ότι ο ιδιοκτήτης διατηρούσε σχέσεις με τη σύζυγο του, του επέδειξε το πιστόλι το οποίο έφερε στη μέση του. Σημειωτεόν ότι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού είχε καλέσει την αστυνομία η οποία προσήλθε εκεί και ανοίγοντας το πόρτ παγκάζ του αυτοκινήτου του διαπίστωσε ότι ήταν γεμάτο όπλα.

Η συνάντηση

Σε σχέση με τη συνάντηση μου με το θύμα στις 23/3. «Την Τρίτη 21/3 κάλεσα τον Μ.Λ. δυο φορές στο κινητό του αλλά αυτό ήταν κλειστό. Εκείνος για λόγο που δεν μπορώ να αντιληφθώ με κάλεσε το βράδυ της ίδιας ημέρας μέσω viber και μου ζήτησε καταρχάς να του στείλω μια φωτογραφία της κλήσης μου στο δικαστήριο και να ορίσουμε ημερομηνία συνάντησης μας».

Την επομένη του τηλεφώνησε για να δει αν έλαβε την φωτογραφία της κλήσης και τον ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσουν και πάλι για τα ορίσουν ημερομηνία και ώρα για το ραντεβού τους.

«Έτσι, του τηλεφώνησα την Πέμπτη γύρω στη 1 με 2 το μεσημέρι και κανονίσαμε να συναντηθούμε μετά το κλείσιμο του πρακτορείου στις 10.30 μ.μ.

Ερώτηση: Κατά τη συνάντηση που είχες με τον Μ.Λ. φέρεται να έχεις πάνω σου ένα πιστόλι και εννέα φυσίγγια . Ποιος ο λόγος που έφερες μαζί σου το όπλο αυτό και τα φυσίγγια;

Κατηγορούμενος: Το 2010 προμηθεύτηκα για λόγους προστασίας το εν λόγω πιστόλι μιας και στο πρακτορείο μου έχω εισπράξεις από την διακίνηση των δελτίων. Το πιστόλι αυτό μαζί με λίγα φυσίγγια, δύο έως τρία από τα οποία έχω στο πορτοφόλι μου και άλλα τόσα περίπου στη γεμιστήρα του όπλου έφερα καθημερινά μαζί μου από τότε ιδίως κατά τις απογευματινές ώρες που συγκεντρώνονται όλες οι εισπράξεις του πρακτορείου μου. Αυτός είναι και ο λόγος που κατά την ημέρα του συμβάντος έφερα μαζί μου το όπλο αυτό.

Ερώτηση: Ποια στάση σκόπευες να τηρήσεις απέναντι στον Μ.Λ. κατά τη συνάντηση σας στο πρακτορείο σου;

Κατηγορούμενος: Είχα σκοπό να του πω πως δεν μπορούσα να καταθέσω όσα αναληθή μου ζητούσε εκείνος να καταθέσω για την πρώην σύζυγο του και εκτιμώντας αναλόγως τη στάση του , σε περίπτωση που αυτή ήταν απειλητική κυρίως προς την μητέρα μου , απλώς να τον φοβίσω επιδεικνύοντας του το όπλο μου, το οποίο ας σημειωθεί δεν ήταν οπλισμένο. Επιπλέον, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι επειδή είχε η ώρα 22.30 κατά την οποία θα συναντιόμασταν, πέντε λεπτά αργότερα τον κάλεσα στο τηλέφωνο ζητώντας του να μην έρθει τελικά καθότι ήμουν κουρασμένο και να αναβάλουμε τη συνάντηση μας για άλλη ημέρα , ωστόσο, εκείνος μου είπε πως απείχε μόνο δυο λεπτά από το πρακτορείο οπότε και πράγματι εμφανίστηκε.

Ερώτηση: Τι ακριβώς συνέβη μετά την είσοδο του στο πρακτορείο σας;

Κατηγορούμενος: Πριν ο Μ.Λ. έρθει στο πρακτορείο μου είχα κατεβάσει τα ρολά όπως συνηθίζω να κάνω πάντα για λόγους ασφαλείας προτού κλείσω ενώ όταν έφτασε μου χτύπησε το ρολό του άνοιξε, εισήλθε στο χώρο του πρακτορείου, εγώ έκλεισα τα ρολά και μου ζήτησε να κλείσουμε και την πόρτα. Ακολούθως κάθισε στο δεύτερο τραπέζι του πρακτορείου και τον ρώτησα αν θέλει κάτι να πιει από τον αυτόματο πωλητή που υπάρχει εντός του χώρου του πρακτορείου, μου απάντησε όχι και στη συνέχεια παίρνοντας ένα μπουκάλι νερό για εμένα κατευθύνθηκα και εγώ στο ίδιο τραπέζι. Μάλιστα, προτού φτάσω στο τραπέζι μου εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι η δικαστική διαδικασία ανάθεσης επιμέλειας των τέκνων του είχε καθυστερήσει αλλά και για το ότι η Α.Κ. τον εμπόδιζε να ασκήσει το δικαίωμα επικοινωνίας. Όταν έφτασα στο τραπέζι καθίσαμε αντικριστά (εγώ επί του αναπηρικού αναξιδίου μου).

Στη συνέχεια εγώ του είπα να τα αφήσει αυτά και να μιλήσουμε για το λόγο για τον οποίο είχε έρθει και αυτό γιατί ήμουν πολύ κουρασμένος και ήξερα από προηγούμενες συναντήσεις μας ότι ήταν πολύ φορτικός και έλεγε πολλά. Συγκεκριμένα, του είπα ότι δεν ήμουν διατεθειμένος να καταθέσω ψέματα σε βάρος της Α.Κ. ενώ ενόψει των όσων έχει πει εναντίον εμού του ιδίου, του αδελφού μου και της μητέρας μου θα ήταν αδύνατο να καταθέσω όσα εκείνος μου ζητούσε να καταθέσω. Τότε εκείνος εξαγριωμένος σηκώθηκε από την καρέκλα του και μου απηύθυνε τις φράσεις «βρε κω… ανάπηρε, ανίκανε που πήγες με τη γυναίκα μου, τώρα θα δεις πώς θα γ… εσένα και τη μητέρα σου». Στο άκουσμα των παραπάνω εκφράσεων έβγαλα το πιστόλι από το μαξιλαράκι του αμαξιδίου όπου το κρατούσα και του λέω ότι «έτσι και ξαναπιάσεις τη μητέρα μου στο στόμα σου με αυτό (το όπλο) θα σε π…».

Εκείνη τη στιγμή μου ορμάει με τα δυο του χέρια προκειμένου να μου αρπάξει το πιστόλι, και τα δυο του χέρια βρέθηκαν επάνω στο πιστόλι. Στη συνέχεια και ενώ τα δυο του χέρια βρίσκονταν επάνω στο όπλο έκανε το γύρω του τραπεζιού συρόμενος πάνω σε αυτό έφτασε στο πλάι μου ενώ εγώ δεν μπορούσα να κάνω κάποια κίνηση έχοντας βάλει και το δεύτερο χέρι μου στο όπλο, το δε αμαξίδιο μου δεν μπορούσε να κάνει προς τα πίσω κίνηση λόγω των φρένων που είχα θέσει. Τότε εγώ φοβούμενος για τη ζωή μου και συγκεκριμένα ότι θα μου αφαιρούσε το πιστόλι και θα με σκότωνε (ας σημειωθεί ότι κάποια στιγμή ένιωσα ότι το πιστόλι έφευγε από τα χέρια μου0 τοποθέτησα του αγκώνες μου πάνω στο τραπέζι για να μπορέσω να στηριχτώ και πάνω στην πάλη που ακολούθησε προφανώς ο Μ.Λ. όπλισε το πιστόλι το οποίο εκπυρσοκρότησε περισσότερες της μια φορές. Ταυτόχρονα στη διάρκεια της πάλη με εξύβριζε με τις λέξεις «κ… ανάπηρε, άχρηστε, γ… τη μάνα σου» ενώ τον έβριζα και εγώ. Στη συνέχεια αφού είχαν προηγηθεί μερικοί πυροβολισμοί ο Μ.Λ. μου είπε «άς το κάτω ρε κ… με έχεις χτυπήσει».

Τότε εγώ τον ρώτησα και ενώ το όπλο εξακολουθούσε να βρίσκεται ανάμεσα στα χέρια μας εκείνος μου απάντησε ότι τον είχα χτυπήσει στο στήθος. Εγώ δεν είχα καταλάβει ότι τον είχα χτυπήσει μιας και εκείνος συνέχιζε τις προσπάθειες του να μου αφαιρέσει το όπλο. Στη συνέχεια εκείνος έκανε δυο βήματα παραπίσω και είδα αίμα στο στήθος του οπότε και κατάλαβα ότι είχε χτυπηθεί. Αμέσως μετά την απομάκρυνση του άρχισε να μου πετάει ότι έβρισκε μπροστά του και συγκεκριμένα τραπέζια, καρέκλες και δελτιοθήκες, ενώ συγχρόνως συνέχιζε να με αποκαλεί ανάπηρο και ανίκανο και να βρίζει τη μητέρα μου λέγοντας μου «με σκοτώνεις ανάπηρε». Στη συνέχεια σήκωσε κάθετα ένα από τα τραπέζια του πρακτορείου το οδήγησε κατά επάνω μου, οπότε κρατώντας με το ένα μου χέρι του αμαξίδιο μου και με το άλλο μου χέρι το οποίο έβαλα πάνω από το τραπέζι πυροβόλησα μια φορά χωρίς να βλέπω το θύμα το οποίο απλά καταλάβαινα ότι βρισκόταν πίσω από το τραπέζι.

Θέλω να προσθέσω ότι κατά το χρονικό σημείο κατά το οποίο έκανε δυο βήματα προς τα πίσω και άρχισε να μου εκσφενδονίζει τα αντικείμενα που σας προανέφερα, το είδα να παίρνει το κινητό του τηλέφωνο και να καλεί κάποιον τον οποίο δεν κατάλαβα ποιος ήταν, λέγοντας του ότι βρίσκεται εντός πρακτορείου και τον σκοτώνουν. Μετά το τηλεφώνημα αυτό και ενώ εγώ δεν μπορούσα να τον πλησιάσω, λόγω των αναποδογυρισμένων αντικειμένων που υπήρχαν στο χώρο με πλησίασε εκείνος και μου έριξε το τραπέζι που σας προανέφερα. Πριν τον τελευταίο πυροβολισμό που έριξα πίσω από το τραπέζι του είπα: «ρε μ… συνεχίζεις να μιλάς για τη μητέρα μου;» ενώ μετά τον πυροβολισμό αυτό δεν συνέχισε να μιλάει. Κατευθύνθηκα προς το μέρος του, είδα τμήμα του σώματος του και τον άκουσα να βαριανασαίνει. Θέλω να υπογραμμίσω πως ουδέποτε είχα οπλίσει το πιστόλι με το οποίο σκοτώθηκε ο Μ.Λ. το οποίο όπως σας προανέφερα αρχικώς είχα τοποθετημένο κάτω από το μαξιλάρι του αμαξιδίου. Αφότου διαπίστωσα ότι βαριανάσαινε πήρα τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου και μπήκα στο αυτοκίνητο μου το οποίο ήταν παρκαρισμένο επί της λεωφόρου Ποσειδώνος και αρχικά κατευθύνθηκα στο ΣΕΦ στη συνέχεια επειδή εκεί είχε φασαρία κατευθύνθηκα προς το TAE WKON DO όπου τηλεφώνησα στη μητέρα μου και εν τέλει οδήγησα προς το σπίτι μου.

Ερώτηση: Από τη στιγμή που ο Μ.Λ. μπήκε στο πρακτορείο σου έως την ώρα που εσύ βγήκες από αυτό πόση ώρα μεσολάβησε;

Κατηγορούμενος: Περί τα 20 λεπτά.

Ερώτηση: Στη διάρκεια αυτών των 20 λεπτών αντιλήφθηκες την παρουσίας τρίτων προσώπων έξω από το πρακτορείο σου;

Κατηγορούμενος: Το διάστημα εκείνο λόγω της έντασης υπό την οποία τελούσα δεν μπορούσα να αντιληφθώ την παρουσίας τρίτων.

Ερώτηση: Από τις 22.02 είχες απενεργοποιήσει την εγκατεστημένη στο πρακτορείο σου συσκευή ψηφιακής καταγραφής βιντεοληπτικού υλικού κλειστού κυκλώματος επιτήρησης χώρων. Για ποιο λόγο προέβης στην κίνηση αυτή;

Κατηγορούμενος: Σε συνέχεια όσων σας έχω πει και ενόψει του χαρακτήρα του θύματος  ο οποίος είχε την τάση να οδηγεί τον κόσμο στα δικαστήρια , έκρινα σκόπιμο να κλείσω τις κάμερες προκειμένου να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το βιντεοληπτικό υλικό σε περίπτωση κατά την οποία εγώ αναγκαζόμουν να τον απειλήσω. Άλλωστε αν η απενεργοποίηση των καμερών είχε γίνει για άλλο λόγο το πιο εύκολο για εμένα θα ήταν να ξεφορτωθώ  τη συσκευή αυτή περισσότερες ημέρες πριν το συμβάν. Εν τέλει θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω τον Μ.Λ. το μόνο δε που ήθελα ήταν να τον φοβίσω προκειμένου να αφήσει εμένα και την οικογένεια μου ήσυχους. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να έχω ανθρωποκτόνο πρόθεση ενόψει της σωματικής κατάστασης στην οποία αφενός μεν βρίσκομαι εγώ αφετέρου δε βρισκόταν ο Μ.Λ.

Ερώτηση: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας σου;

Κατηγορούμενος: Τον Αύγουστο του 2002 υπέστην τροχαίο ατύχημα εξαιτίας του οποίου διαπιστώθηκε συντριπτικό κάταγμα των θ7 έως θ11 σπονδύλων. Εξαιτίας του τραυματισμού μου αυτού κατέσην παραπληγικός και υπέστην αναπηρία. Την αναπηρία αυτή την οποία σας ζητώ να διακριβώσετε ανέρχεται σε ποσοστό 80% είναι εφ όρου ζωής και προκύπτει από πιστοποιητικό του Κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας το οποίο σας εγχειρίζω. Ενόψει τούτων σε περίπτωση που κρίνεται ότι δεν επαρκεί κάποιος από τους περιοριστικούς όρους, όπως της εγγυοδοσίας ή της εμφάνισης μου σε οποιαδήποτε Αρχή ζητώ να μου τεθεί ο περιοριστικός όρος του κατ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση.