Τη δική του εκδοχή για το στυγερό έγκλημα έδωσε απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή ο 39χρονος παραολυμπιονίκης. Ο κατηγορούμενος αφού ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου επιχείρησε να εξηγήσει τι ήταν αυτό που «όπλισε το χέρι του» το μοιραίο βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ο 39χρονος στην απολογία του φέρεται να επανέλαβε ότι βρισκόταν σε άμυνα. «Μου επιτέθηκε πρώτος. Είχε βίαιο τρόπο συμπεριφοράς» ισχυρίστηκε συμπληρώνοντας πως άρπαξε το όπλο γιατί φοβήθηκε.

«Φοβήθηκα και άρπαξα ένα όπλο που είχα παράνομα για να προστατευτώ  σε ενδεχόμενο ληστείας στο πρακτορείο. Το θύμα μου έπιασε τα χέρια  και τότε πυροβόλησα την πρώτη φορά. Εκείνος μου είπε “τι κανείς; με σκοτώνεις”. Τότε πυροβόλησα ξανά”» περιέγραψε ο παραολυμπιονίκης.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο ο καβγάς ξεκίνησε όταν το θύμα τον απείλησε ζητώντας του να καταθέσει σε δίκη για την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών του πρώην ζευγαριού ότι η 40χρονη τον απατούσε κατά τη διάρκεια του γάμου τους. «Μου είπε: “Αν δεν έρθεις να καταθέσεις στο δικαστήριο ότι τα είχες με τη γυναίκα μου όταν ήμασταν παντρεμένοι  θα σκοτώσω τη μάνα σου και τον αδελφό σου. Εσύ είσαι άχρηστος. Εσένα δε σε λογαριάζω». φέρεται να ισχυρίστηκε .