Κατ’ οίκον περιορισμός με «βραχιολάκι» επιβλήθηκε  στον 39χρονο παραολυμπιονίκη μετά την απολογία του για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου, μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί στο Μοσχάτο. Ανακριτής και εισαγγελέας έκαναν δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου για ηλεκτρονική επιτήρηση λόγω της κατάστασης της υγείας του. Στην μαραθώνια απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 47χρονο.

«Ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου τη Δικαιοσύνη και εσάς για τα καλά σας λόγια» δήλωσε στους δημοσιογράφους βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή ο 39χρπνος παραολυμπιονίκης και συμπλήρωσε: «Λυπαμαι πολύ για αυτό που εγινε. Εύχομαι να μην συμβεί ποτέ σε κανένα ανθρωπο αυτό που έγινε».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Πέτρος Μαντούβαλος, δήλωσε «απόλυτα ευχαριστημένος  από την εξέλιξη της δικαστικής διαδρομής» της υπόθεσης. Όπως είπε η «ηλεκτρονική επιτήρηση εφαρμόζεται  για πρώτη φορά σε απολογούμενο» και τόνισε ότι ο «παραολυμπιονίκης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες». Αναφερόμενος δε στην απολογία του κατηγορούμενου υπογράμμισε ότι «δήλωσε τη λύπη του για αυτό που συνέβη» λέγοντας χαρακτηριστικά

«Το καλύτερο μνημόσυνο ήταν ότι ο ίδιος υπήρξε ειλικρινέστατος  στην απολογία του. Και αυτή ειναι η συγγνώμη του. Ο κατηγορούμενος είπε πως υπήρξε σφοδρή αντιδικία μετά και την προκλητική παρουσία της άλλης πλευράς».

Ο επίσης συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Νίκος Σιαβέλης επανέλαβε πως ο εντολέας του «ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να προχωρήσει σε ανθρωποκτονία».

Στο πλευρό του κατηγορούμενου, έξω από το γραφείο του 14ου τακτικού ανακριτή βρισκόταν από το πρωί  η οικογένεια του 39χρονου. Οι γονείς και ο αδελφός του κατηγορούμενου, φανερά καταβεβλημένοι, έχουν δηλώσει από την πρώτη στιγμή τη στήριξή τους .

Νωρίτερα, ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή, ο προπονητής κολύμβησης του παραολυμπιονίκη.