Στις 5 Ιουλίου 2016 θα συζητηθούν, κεκλεισμένων των θυρών, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, ΣΚΑΪ και ANT1, οι οποίοι στρέφονται κατά της υπουργικής απόφασης για τη δημοπρασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Ήδη, έχουν καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, Star Channel και Έψιλον για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής εκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)» και έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στις 30 Ιουνίου 2016 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται ότι έχει συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega Channel και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον για να «παγώσει» η διαδικασία αδειοδότησης απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του ΣτΕ.