Για τις 14 Ιανουαρίου 2016 διεκόπη η δίκη για την εμπρηστική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι, τον 2010.

Το δικαστήριο διέταξε την βίαιη προσαγωγή περίπου δέκα μαρτύρων που δεν είχαν προσέλθει για να καταθέσουν. Η μαρτυρία τους κρίθηκε σημαντική και για το λόγο αυτό οι δικαστές αποφάσισαν τη διακοπή της δίκης διατάσσοντας την βίαιη προσαγωγή τους .

Είναι η πέμπτη φορά που η υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο χωρίς να ξεκινήσει. Έχουν προηγηθεί τέσσερις αναβολές.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για την επίθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας και το βιβλιοπωλείο Ιανός είναι δυο νεαροί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Στο εδώλιο του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου κάθονται ο Θ. Σ. 34 ετών που, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, είναι, μαζί με άλλους δύο άγνωστους, δράστης της επίθεσης με μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου και ο 34χρονος Π. Α. που φέρεται υπαίτιος για την επίθεση στον “Ιανό” μαζί με άλλους τρεις άγνωστους δράστες.

Πέντε χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα που είχαν σημαδέψει το ογκώδες συλλαλητήριο για την εισαγωγή της χώρας σε καθεστώς μηχανισμού στήριξης και μετά από τέσσερις αναβολές της δίκης οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκονται στο δικαστήριο αναμένοντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τον θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη εντός του φλεγόμενου καταστήματος της τράπεζας.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.