Καταβεβλημένη, καθισμένη σε μια καρέκλα η Μάγδα Φύσσα συνέχισε να καταθέτει ενώπιον του δικαστηρίου για την δολοφονία του γιου τους απαντώντας στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής.

Με την συγκίνηση να είναι έκδηλη και τον τόνο της φωνής της να ανεβαίνει η Μάγδα Φύσσα φώναξε ενώπιον του δικαστηρίου: «Ήρθαν στο σπίτι μου και δολοφόνησαν το παιδί μου, μπορούν να το καταλάβουν αυτό; Υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή και βρίσκεται στο κοινοβούλιο και αυτή η οργάνωση ήρθε στο σπίτι μας και σκότωσε το παιδί μας».

«Είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών»

Η εξέταση της Μάγδας Φύσσα συνεχίστηκε μέσα σε κλίμα έντασης καθώς γίνονταν αναφορές σε οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας όπου , σύμφωνα με την μάρτυρα, καταγράφεται η εγκληματική δράση της οργάνωσης.

«Όλες τις δράσεις τις οργάνωσε η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή» είπε υπογραμμίζοντας ότι από τα στοιχεία προκύπτει πως «όσοι ήταν αντίθετοι με τις ιδέες τους στοχοποιούνταν μεταξύ αυτών οι αντιφασίστες οι κομμουνιστές , οι μετανάστες». Η μάρτυρας επανέλαβε πως οι επιθέσεις γίνονται οργανωμένα με εντολή άνωθεν. «Πρόσφατα ακούσαμε τον αρχηγό τους να λεει πως είναι η σπορά των ηττημένων του ’45 ….είναι ναζιστές , εθνικοσοσιαλιστές , τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών» συμπλήρωσε και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ο Παναγιώτης Φύσσας αντέδρασε όταν ο Γιώργος Πατέλης στράφηκε και κοίταξε προς το ακροατήριο. «Τι με κοιτάς έτσι με στιλάκι θα σου δείξω εγώ» του φώναξε καταγγέλλοντας ότι επιχειρείται τεχνίτη ένταση για να μην μπορέσει να καταθέσει η σύζυγος του η οποία διαμαρτυρήθηκε ότι γίνονται παρεμβάσεις «για να αποσυντονιστεί».

«Ότι κινείται σφάζεται»

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η Μάγδα Φύσσα κλήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο βίντεο με πρωταγωνιστή τον κατηγόρουμενο Πατέλη στο οποιο φέρεται να λέει «ότι κινείται σφάζεται».

Υπεράσπιση: Θα υποβάλω προσφυγή

Πρόεδρος: Να το κάνετε όταν ολοκλήρωσει η μάρτυρας . Δεν θα διακόψετε

Υπεράσπιση: Πρέπει να με ακούσετε , δεν μπορεί να γράφονται αυτά.

Πρόεδρος: Καθίστε δεν θα διακόψετε και μετά να προσφύγετε όπου θέλετε.

Υπεράσπιση: Δεν μπορεί να ακούγεται μόνο η άλλη πλευρά.
( ακούγεται το κουδούνι της έδρας)

Υπεράσπιση:Πως θα ασκήσει ο κατηγορούμενος τα δικαιώματα του.

Πρόεδρος: Εσείς καθυστερείτε και βγαίνετε έξω και κάνετε δηλώσεις ότι η δίκη καθυστερεί.