Ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου, παρουσιάζονται οι 8 συλληφθέντες για το θάνατο του 22χρονου Bakari Henderson αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του νεαρού Αμερικάνου.

Το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στην διάθεση τους οι αρχές του από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του μαγαζιού που άρχισε η φασαρία αλλά και βίντεο από την καταδίωξη στο κεντρικό δρόμο του Λαγανά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου, δίνουν άπλετο φως στην υπόθεση καθώς φαίνονται καθαρά οι δράστες όπως και τι χτυπήματα επέφεραν στο θύμα.

Μάλιστα το πρωί της Τρίτης ο Εισαγγελέας Ζακύνθου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για έναν ακόμη φερόμενο ως δράστη. Οι αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του αξιοποιώντας πληροφορίες και το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στην διάθεσή τους. Επίσης, κάνουν λόγο για καθοριστικής σημασίας πρόσωπο στην τέλεση της αξιόποινης πράξης.

Την ίδια ώρα φίλος του 22χρονου δίνει νέα διάσταση στο πως ξεκίνησε το επεισόδιο λέγοντας στο CBS πως αιτία του καβγά δεν ήταν η selfie με τη σερβιτόρα του καταστήματος. Συγκεκριμένα, ο Astrid Von Ehren-McCray υποστήριξε ότι όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα και ένας άλλος φίλος τους έβαλαν τα ποτά τους σε λάθος τραπέζι.

Τότε δύο από τους συλληφθέντες άρπαξαν τα μπουκάλια μπίρας και αφού τα χτύπησαν πάνω στο τραπέζι σπάζοντάς τα, στη συνέχεια κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του Bakari.

Έπειτα ακολούθησε ο ξυλοδαρμός και η εμπλοκή πολλών ατόμων που οδήγησε τελικά στη δολοφονία του νεαρού από το Τέξας.