Ο άνθρωπος που συμμετείχε στην επεισοδιακή σύλληψη του επικεφαλής της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκου Μαζιώτη τον Ιούλιο του 2014, ύστερα από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι και τα γύρω στενά, σήμερα ομολόγησε τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί στην Καστοριά επικαλούμενος προσωπικές διαφορές.

Την ώρα της συμπλοκής η περιοχή ήταν γεμάτη από τουρίστες αλλά και απλούς πολίτες που είχαν συρρεύσει στο κέντρο, λόγω των εκπτώσεων. Την ίδια στιγμή στο κέντρο της Αθήνας βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας για το παρεμπόριο με την κωδική ονομασία «Θησέας» στο κέντρο της Αθήνας.

Η ομάδα των ειδικών φρουρών που συνέλαβαν τον Μαζιώτη βρισκόταν τον Ιούλιο του 2014 στο Μοναστηράκι στο πλαίσιο της επιχείρησης «Θησέας» για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η επιχείρηση «Θησέας» ήταν απλά η «κάλυψη» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του διαβόητου τρομοκράτη αφού η αστυνομία γνώριζε ότι βρισκόταν στο κέντρο της πόλης.

Όταν δόθηκε το σήμα που επιβεβαίωνε ότι ο Μαζιώτης ήταν πράγματι στο Μοναστηράκι, οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο που όριζε το σήμα και μετά από πυροβολισμούς αλλά και μάχη σώμα με σώμα, κατάφεραν τελικά να πιάσουν τον νούμερο ένα τότε καταζητούμενο.

Από τα συγχαρητήρια του Σαμαρά στη δολοφονία

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ειδικός φρουρός που ομολόγησε τη δολοφονία στην Καστοριά ήταν και ο άνθρωπος που πυροβόλησε και έριξε κάτω τον Μαζιώτη. Ο 30χρονος σήμερα αστυνομικός υπηρετούσε τότε στην Αθήνα και πήγε με μετάθεση στην Καστοριά, όπου υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και εντάχθηκε στην Ομάδα Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους αστυνομικούς είχε συγχαρεί τότε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, είχε τηλεφωνήσει από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για διαπραγματεύσεις, προκειμένου να δώσει τα συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που πέρασαν τις χειροπέδες στον καταζητούμενο Μαζιώτη.