Την ανθρωποκτονία και τη ληστεία σε βάρος ενός 83χρονου που διαπράχθηκε την 1η Μαρτίου στην περιοχή των Πατησίων, εξιχνίασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 83χρονος είχε βρεθεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας νεκρός εντός του διαμερίσματος που διέμενε στα Πατήσια. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του οφείλεται σε πνιγμό από απόφραξη των αναπνευστικών οδών.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), που έσπευσαν, μετά από κλήση, στο σημείο του εγκλήματος, εντόπισαν σε κοντινή απόσταση δύο Γεωργιανούς, ηλικίας 39 και 47 ετών και τους προσήγαγαν αρχικά στο Τ.Α. Πατησίων και στη συνέχεια στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Από την έρευνα και εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι οι δύο προσαχθέντες είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας του 83χρονου.

Ο 39χρονος ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με λεπτομέρειες, ισχυριζόμενος ότι εισήλθαν στην οικία του θύματος με σκοπό την κλοπή, όμως φοβούμενος την αντίδραση και τις φωνές του, του επιτέθηκε, τον χτύπησε με τα χέρια και αφού τον έδεσε, στην συνέχεια τον φίμωσε με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.