Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της μητέρας και του πατριού για τη δολοφονία του άτυχου 23χρονου από τη Σιάτιστα Κοζάνης.

«Η μάνα του ήταν ψεύτικη από την πρώτη στιγμή που δήλωσε την εξαφάνισή του. Με έπαιρνε τηλέφωνο και με ρωτούσε αν είναι εκεί ο Κωστής και μάλιστα με ρωτούσε αν είχα πει στην αστυνομία ότι με είχε πάρει και με ρωτούσε με αγωνία. Εγώ ήμουν σίγουρος ότι ήταν αυτοί (μάνα και πατριός)», δήλωσε ο φίλος του άτυχου νεαρού, Σπύρος, στην Αγγελική Νικολούλη στην χθεσινοβραδυνή εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Ο νεαρός περιέγραψε για μία ακόμα φορά τη συνέβη την τελευταία νύχτα πριν δολοφονηθεί ο 23χρονος, τι ώρα έφυγε από το σπίτι του και γιατί δεν πίστεψε στιγμή την ιστορία ότι ο φίλος του βγήκε με κάποιον άγνωστο, μέσα στην κακοκαιρία, στις 12 το βράδυ, όπως ισχυριζόταν η μητέρα του, όταν δήλωσε την εξαφάνισή του.

«Όταν πήγα το άλλο πρωί, βρήκα τη μάνα του σε αμόκ να κάνει καθαριότητα και ήθελε να καθαρίσει ακόμα και τα πλακάκια με τον ατμοκαθαριστή και παραξενεύτηκα», ανέφερε ακόμα στην Αγγελική Νικολούλη.

Έπειτα από σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια – ο 23χρονος είχε εξαφανιστεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011 – και τέσσερα και πλέον χρόνια από την ημέρα που βρέθηκε το πτώμα του, 26 Σεπτεμβρίου 2011, σε χωράφι που ανήκει στην οικογένεια του πατριού του, το ζευγάρι συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής σε περιοχή της Αθήνας, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αρχικά στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ, στη συνέχεια, πιθανότατα να μεταχθούν στην Κοζάνη, προκειμένου να απολογηθούν στις εκεί ανακριτικές Αρχές για τις πράξεις που τους βαρύνουν.

Η μητέρα και ο πατριός αντιμετωπίζουν την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, ενώ τους έχουν απαγγελθεί και άλλες τρεις κατηγορίες που είναι περιύβριση νεκρού, ψευδορκία, αλλά και πλαστογραφία, λόγω των πλαστών υπογραφών του Κωστή που φέρονται να έχουν βάλει σε συνάψεις δανείων.