Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση συνελήφθη οδηγός αγώνων ταχύτητας.

Συνελήφθη, λίγο μετά τον τελευταίο του αγώνα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει εκατοντάδες ένοπλες ληστρικές επιδρομές σε ταχυδρομικά υποκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο παρελθόν είχε απασχολήσει για ληστείες και κλοπές, ενώ ένας συνεργός του, που αναζητείται, τον είχε εμπλέξει σε υπόθεση απαγωγής στο Μεταξουργείο, χωρίς εκείνος να έχει συμμετάσχει, αλλά κατηγορήθηκε. Στις 9 Ιουλίου 2015, άγνωστοι είχαν απάγει μια νεαρή γυναίκα από τον Αγ. Δομίνικο, αρχικά την κράτησαν σε ένα σπίτι και αργότερα σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων στην Αγ. Παρασκευή, όπου κατάφερε να απελευθερωθεί και να διαφύγει.

Η σύλληψη του οδηγού αγώνων γίνεται ακόμη πιο δυσάρεστη για εκείνον από το γεγονός ότι η σύζυγός του είναι έγκυος 6 μηνών.

Την ίδια ώρα, ένας 48χρονος, αρχηγικό μέλος μαζί με έναν 52χρονο, εκτός από ληστείες και κλοπές έχει κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 56 ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα 6 στην Ηλεία, μία στα Χανιά Κρήτης και 49 στην Αττική, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά έχουν διαπράξει περισσότερες από 200 ένοπλες ληστείες, με παράνομα κέρδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης τηρούσαν πιστά συνωμοτικούς κανόνες και κώδικες στις μεταξύ τους επικοινωνίες, ενώ χρησιμοποιούσαν διάφορες τεχνικές για να καλύπτουν τα ίχνη τους. Συγκεκριμένα για τη συνεννόηση, τη λήψη οδηγιών και την κατανομή των ρόλων, για την κάθε ληστρική επιδρομή, δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλεφώνα ή διαδίκτυο, αλλά κανόνιζαν ραντεβού σε προκαθορισμένα σημεία και πάντα τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να μην κινούν υποψίες και να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές. Παράλληλα είχαν και συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer) για την απενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων και GPS.

Τα δύο αρχηγικά μέλη (52χρονος και 48χρονος) λειτουργούσαν ως επιχειρησιακοί συντονιστές, επιλέγοντας τους στόχους-τρόπους-χρόνους της ένοπλης επίθεσης-δρομολόγια διαφυγής, ο 33χρονος έμπορος μοτοσυκλετών λόγω των γνώσεων στην κλοπή οχημάτων, πέραν της συμμετοχής του στις ληστείες, παρείχε στην οργάνωση τις μοτοσυκλέτες και την τεχνογνωσία για πλαστογράφηση πινακίδων, ενώ ο 32χρονος επαγγελματίας αθλητής αγώνων ταχύτητας επιλέχθηκε για τις ιδιαίτερες ικανότητές του στη γρήγορη οδήγηση.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν και είχαν εκτίσει ποινές κάθειρξης για παρόμοια αδικήματα, ενώ λόγω του ταυτόχρονου εγκλεισμού τους είχαν αναπτύξει «ισχυρές φιλίες».