Τη διαδρομή που ακολούθησε ο παγιδευμένος φάκελος των τρομοκρατών μέχρι να φθάσει στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έχει «καταγράψει» η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ελευθερία του Τύπου.

Οι Αρχές γνωρίζουν ότι το δέμα έφτασε στην είσοδο του σπιτιού του κ. Παπαδήμου την περασμένη Τετάρτη.

Επειδή ο φάκελος δεν χωρούσε στο γραμματοκιβώτιο, ο αστυνομικός φρουρός το έβαλε μέσα στη σκοπιά όπου παρέμεινε για ώρες. Την επόμενη ημέρα το παρέλαβε ο φρουρός μαζί με άλλους τρεις φακέλους και τους πήγε για έλεγχο στη Βουλή, όπως έκανε πάντα.

Την ιδιοκατασκευή με χαρτόνι, η οποία έμοιαζε με εξώφυλλο CD, που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά και τα στοιχεία της γυναίκας υπαλλήλου-αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εμφανιζόταν ως αποστολέας του εκρηκτικού φακέλου, φέρεται να επιβεβαίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε μια πρώτη επαφή που είχε με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Παρότι ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν θέλουν να τον πιέσουν και θα λάβουν κατάθεσή του τις επόμενες ημέρες.