Το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, επιχειρηματίας στα Πατήσια έπεσε θύμα απαγωγής και ληστείας, από τρεις ενόπλους που είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του για να τον ληστέψουν.

Οι τρεις δράστες που φορούσαν κουκούλες ακινητοποίησαν τον άνδρα καθώς έβγαινε από το σπίτι του, τον έδεσαν, τον έβαλαν σε ένα τζιπ και τον οδήγησαν σε μια ερημική τοποθεσία όπου του ζήτησαν χρήματα. Όπως είπε το ίδιο το θύμα στην αστυνομία οι κακοποιοί μιλούσαν ξενικά και πως είναι σίγουρα αλλοδαποί.

Όταν δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό από το θύμα τους, το οδήγησαν πίσω στο σπίτι του. Εκεί, όπως μετέδωσε ο Alpha, του έκλεψαν ένα όπλο που νομίμως κατείχε και απειλώντας ότι θα του βάλουν φωτιά τον ανάγκασαν να μπει στο τζιπ. Μαζί με ένα ακόμα ΙΧ το οποίο οδηγούσε συνεργός τους πήγαν στα γραφεία της εταιρείας του στον Άλιμο.

Εκεί ακινητοποίησαν τον φύλακα της εταιρείας και μια υπάλληλο και υποχρέωσαν τους τρεις ομήρους να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Λίγη ώρα αργότερα τα δυο αυτοκίνητα βρέθηκαν καμένα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Μέσα στο καμένο όχημα, οι άντρες της ασφάλειας, βρήκαν ένα γεμιστήρα από το καλάσνικοφ που είχαν μαζί τους οι απαγωγείς από τον οποίο κάποιες σφαίρες είχαν πυροδοτηθεί λόγω της φωτιάς.