Ώρα 17:10 το απόγευμα της Κυριακής. Η είσοδος των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου φλέγεται. Τα γραφεία δέχονται καταδρομική επίθεση με μολότοφ από νεαρούς που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha εξασφάλισε ένα αποκλειστικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης. Κάποιοι από τους νεαρούς κλείνουν τον δρόμο, κάνοντας νόημα στα αυτοκίνητα που κινούνται στην οδό Πειραιώς να σταματήσουν όσοι ώρα οι υπόλοιποι από την ομάδα επιτίθεται στα γραφεία.

Μαύροι καπνοί καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή καθώς δυο οχήματα που είναι παρκαρισμένα μπροστά από τα γραφεία πυρπολούνται. Μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονται στο σημείο δέχονται και αυτοί «βροχή» από βόμβες μολότοφ προκειμένου να μην μπορέσουν να καταδιώξουν τους δράστες οι οποίοι διέφυγαν τρέχοντας αντίθετα την οδό Κολοκυνθούς και «χάθηκαν» στα στενά του Μεταξουργείου.

Μέχρι αργά τη νύχτα της Κυριακής η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Τελικά, προχώρησε σε 37 προσαγωγές. Από αυτές οι 7 μετατράπηκαν σε συλλήψεις αλλά για αδικήματα άσχετα με την επίθεση.