Χρυσαφικά, ρολόγια, κοσμήματα παντός είδους, μετρητά και πολλά ακόμη «λάφυρα» κατάφεραν να συλλέξουν οι αστυνομικοί από τη «μαφία των Ρομά» η οποία την τελευταία πενταετία είχε διαρρήξει εκατοντάδες πολυτελή σπίτια.

Τα κλοπιμαία των εγκληματικών ομάδων που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα, παρουσιάστηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ο «θησαυρός» των Ρομά εκτίθεται για δημοσιογράφους στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ΒΑ Αττικής.

Η παρουσίαση δεν αφορά στο κοινό, αλλά οι παθόντες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή, κατόπιν ραντεβού, να δουν τα κλοπιμαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κλοπιμαία που είναι ανεκτίμητης αξίας, προέρχονται αποκλειστικά από μία θυρίδα που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί.

«Η θυρίδα ήταν στο όνομα της συζύγου ενός από τα αρχηγικά μέλη και μέσα είχε χρυσές λίρες, φύλλα χρυσού και γενικά ό,τι έχει να κάνει με τον χρυσό», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννα Ροτζιώκου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, «το παράνομο περιουσιακό όφελος που εκτιμάται ότι αποκόμισε το συγκεκριμένο εγκληματικό δίκτυο ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

«Ψάχνουμε να βρούμε το περιεχόμενο κι άλλων θυρίδων και με ποιο τρόπο διοχετεύονταν τα κλοπιμαία προς την αγορά», συμπλήρωσε η κα Ροτζιώκου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…

klropaia1 klropaia2 klropaia3 klropaia4 klropaia5 klropaia6 klropaia7 klropaia8 klropaia9 klropaia10 klropaia11 klropaia12 klropaia13 klropaia14

 

Porsche και Mercedes στον στόλο της «μαφίας των Ρομά»

Πέρα από τα χρυσαφικά, τα μέλη της «μαφίας των Ρομά» είχαν στην κατοχή τους πολυτελή, αλλά και πιο φτηνά αυτοκίνητα.

Η αστυνομία παρουσίασε σήμερα και 43 από τα αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούσαν οι κακοποιοί και μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν πολυτελή μοντέλα των Porsche, BMW και Mercedes.

Ορισμένα από αυτά είχαν κλαπεί, ενώ άλλα είχαν αγοραστεί από τα σημαντικά κέρδη που οι εγκληματικές ομάδες αποκόμιζαν από τις διαρρήξεις.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…

aytoaskakn1 aytoaskakn2 aytoaskakn3 aytoaskakn4 aytoaskakn5 aytoaskakn6 aytoaskakn7 aytoaskakn8 aytoaskakn9

Βίντεο – φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος